Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

19.01
2022
Raül Romeva a la UPF: "Cal que desbordem democràticament l'Estat espanyol"

Aquest dimecres 19 de gener el represaliat Raül Romeva i la portaveu nacional Kènia Domènech han presentat el llibre "Ubuntu: la república del bé comú" al campus de Ciutadella de la UPF davant d'un centenar d'assistents. En la conversa s'ha posat en valor els motius que ens porten a defensar la independència com la millor eina per ajudar a les classes populars dels Països Catalans.

En aquest sentit, Kènia Domènech ha explicat el contrast entre el projecte de l'Estat espanyol i la proposta emancipadora de la República catalana, concretament ha afirmat que "Mentre a l'Estat espanyol proposen un "bono joven" aquí impulsem una llei d'antidesnonaments sense precedents", fent referència a la llei que està impulsant com a relator el diputat del Jovent Republicà al Parlament, Pau Morales. Domènech ha conclòs que "mentre a uns llocs posen pedaços aquí construïm una realitat alternativa a l'establishment".

Romeva, que manté la inhabilitació que li impedeix exercir de professor com havia estat en el passat, ha manifestat que "no hi ha hagut cap revolució a la història que hagi sigut ràpida, fàcil i indolora" i per això ha subratllat que "enganyar-nos no farà que hi arribem abans". Romeva ha afegit que "l'1 d'octubre va ser important perquè va ser el punt d'inflexió de l'última fase del procés d'irreversibilitat" i ha insistit en la necessitat de "desbordar democràticament" l'Estat espanyol "igual que vam guanyar la insubmissió de la mili".

Després del torn de preguntes de l'acte Raül Romeva ha pogut conversar amb estudiants del Campus de la Ciutadella i també ha firmat algun exemplar del seu llibre.

Raül Romeva i Kènia Domènech han defensat el projecte republicà com la millor manera d'aconseguir justícia social i bé comú Raül Romeva i Kènia Domènech han defensat el projecte republicà com la millor manera d'aconseguir justícia social i bé comú