Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.01
2023
Rebutgem la cimera Espanya-França del 19G a Barcelona

Malgrat que el govern espanyol vulgui fer veure que el procés independentista està mort, tenim molt clar que res s’ha acabat i que seguim dempeus.  Per això, ens sumem a la manifestació en contra de la trobada i a favor de la fi de la repressió, l’autodeterminació i la independència. 

Recentment, hem conegut que l’Estat espanyol ha impulsat una cimera amb França, la qual se celebrarà, a Barcelona, el dijous 19 de gener. Aquesta trobada entre els presidents Sánchez i Macron pretén escenificar que el conflicte polític amb Catalunya ja ha acabat, però això no és així, ja que encara hi ha més de 4.000 persones represaliades i a l’exili, i no s’ha escoltat la voluntat popular i democràtica de la ciutadania de Catalunya. Enfront d’aquest escenari, hem de continuar mobilitzant-nos i el jovent hem de poder ser aquells qui liderem la lluita per la fi de la repressió, l’autodeterminació i la independència

A més a més, el contingut de la cimera no encaixa amb cap de les nostres reivindicacions ni amb el nostre model de país, ja que el projecte del H2Med és un rentat de cara de la indústria gasista. Es tracta d'un projecte insostenible en termes energètics i econòmics, pel qual els interessos dels grans lobbies estan per sobre dels mediambientals. La majoria de producció d'hidrogen, com a vector energètic, és provinent de fonts contaminants, mentre que menys de l'1% és hidrogen verd produït a partir d'energies renovables. Les Joventuts d’Esquerra Republicana defensem un model energètic eficient, que sigui respectuós amb el territori i que aposti per les energies renovables.

Per tot això, fem una crida a sortir als carrers i a participar de la manifestació en contra de la cimera, que tindrà lloc el dijous 19 de gener, a les 09h, a les quatre columnes de Puig i Cadafalch (Barcelona). Sánchez i Macron, fora dels Països Catalans! L’única sortida: INDEPENDÈNCIA

Sánchez i Macron: fora dels Països Catalans! L’única sortida: INDEPENDÈNCIA. Sánchez i Macron: fora dels Països Catalans! L’única sortida: INDEPENDÈNCIA.