Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.09
2016
Referèndum per culminar el procés

Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem la majoria de 72 diputats independentistes manifestada durant la votació de la qüestió de confiança del president Puigdemont que lliga i concreta el full de ruta per culminar el procés d’independència de Catalunya. El pla, que preveu l’aprovació de les lleis de desconnexió per part del Parlament de Catalunya el proper mes de juny, culminarà amb un referèndum durant la segona quinzena de setembre.

Aquesta concreció del full de ruta coincideix exactament amb l’estratègia plantejada per les JERC en el marc de la ponència política aprovada durant el mes de març de 2015 al XXV Congrés Nacional de l’organització celebrat a Sant Feliu de Llobregat. Aleshores, el jovent independentista vam plantejar com a millor camí per aconseguir la independència de Catalunya la celebració d’unes eleccions plebiscitàries, l’inici de la legislatura amb la declaració de sobirania i d’inici del procés polític, desenvolupament de les estructures d’estat, aprovació de les lleis de desconnexió i proclamació de la república i referèndum ratificatori emparat en la legalitat catalana.

El portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, ha celebrat la decisió presa avui pel Parlament: “Disposem d’un full de ruta clar i majoritari, d’un Parlament conjurat a tirar-lo endavant i d’un govern amb un mandat per fer-ho possible”. Gómez del Moral ha volgut insistir en la feina que ve per davant recordant que “Cal seguir treballant per eixamplar les majories, sumant el màxim de gent possible en aquest camí per la llibertat i construint una alternativa democràtica a la repressió constant de l’estat espanyol”. “El jovent som la clau de la construcció del nou país i ens tocarà ser el primer baluard de defensa de les institucions catalanes i de la democràcia durant aquest any tant transcendent” ha sentenciat el diputat de Junts pel SÍ.

Durant els propers dies els joves republicans iniciarem una campanya temàtica per tal d’eixamplar el suport a la independència entre el jovent, de la mateixa manera que seguirem amb les jornades de debat sobre el procés constituent que tenen per objectiu definir quin model de país volem el jovent.

Ple qüestió de confiança Ple qüestió de confiança