Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

04.11
2022
Reivindiquem la Diada de la Catalunya Nord!

Aquest 5 de novembre s'ha convocat la manifestació amb motiu de la Diada de la Catalunya Nord, una jornada de lluita i mobilització que denunciarà el Tractat dels Pirineus signat el 7 de novembre de 1659 entre França i Espanya que va partir Catalunya i va entregar a l'Estat francès la segona ciutat catalana més poblada i rellevant d'aleshores, Perpinyà.

Sota lemes com "Sem Catalunya Nord, fem Països Catalans" o "no perdem el nord" les Joventuts d'Esquerra Republicana i la ciutadania de les comarques del Rosselló, l'Alta Cerdanya, el Capcir, el Conflent i el Vallespir ocuparem de la capital nord-catalana per fer palès que els problemes actuals de la nostra generació com són el canvi climàtic, l'emergència habitacional, l'augment de l'extrema-dreta, els feminicidis o la pobresa (amb xifres especialment alarmants a la Catalunya Nord) es resolen amb més democràcia i sobirania. Perquè ja coneixem les propostes dels pocs poderosos de sempre, només donant la veu a les classes populars i a les majories es podran afrontar els grans reptes que afrontem.

El mateix matí del 5 de novembre també tindrà lloc un Comitè Nacional del Jovent Republicà, l'òrgan de direcció de l'organització juvenil.

Esborrem el Tractat dels Pirineus! Esborrem el Tractat dels Pirineus!