Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

26.11
2019
Rut Ribas, diputada del Jovent Republicà, escollida membre de la mesa del Parlament de Catalunya

Aquest dimarts 26 de novembre Rut Ribas, la diputada més jove del Parlament de Catalunya i militant de les Joventuts d’Esquerra Republicana, ha estat votada com a secretària quarta de la Mesa.

Avui el Jovent Republicà avancem en la nostra implicació a la cambra catalana perquè creiem que el jovent independentista té l’obligació d’aprofitar totes les plataformes possibles per ampliar la lluita antirepressiva i enfortir el moviment independentista davant de la repressió de l’Estat espanyol. Pensem que cal deixar de banda les declaracions partidistes i els intents de desgast entre independentistes per passar a una etapa d’alliberament nacional elaborada des dels màxims consensos possibles, que és el que realment fa por a l’Estat.  

El Jovent Republicà creiem que les dones joves, massa sovint invisibilitzades pel sistema heteropatriarcal i adultcentrista, hem de fer-nos protagonistes del moment històric i fer-nos nostres les institucions, perquè només així podran ser espais que realment representin al conjunt de la societat. És per això que celebrem l’elecció de la Rut Ribas com a secretària quarta de la Mesa del Parlament de Catalunya.

Rut Ribas ha estat portaveu del grup republicà en la comissió de joventut i ha impulsat, entre d’altres iniciatives, un ple monogràfic sobre salut mental per acabar amb l’estigma de les afectacions mentals i del suïcidi, que és la principal causa de mort entre els joves. Així mateix, ha estat en contacte amb entitats juvenils i del col·lectiu LGTBI com a membre de la comissió d’igualtat. Al ple del Parlament ha defensat la universitat pública, ha donat suport a la rebaixa del 30% de les taxes universitàries i ha criticat la precarització que vivim els joves. En aquest sentit, ha participat activament de les mobilitzacions dels joves viticultors del Penedès que lluiten pel preu just de raïm. Recentment va anunciar que retirava el suport parlamentari al conseller Miquel Buch degut a la gestió de la policia catalana després de la sentència del Tribunal Suprem.

Ribas, nascuda a Sant Sadurní d’Anoia, és educadora social i ha estat treballant als serveis socials del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i el de l’Anoia. Està implicada en el teixit associatiu del seu municipi i vinculada en les entitats de cultura popular com són l’Associació de la Festa de la Fil·loxera, els Diables i la Festa dels Barris. Actualment combina les seves tasques de diputada i membre del Consell per la República amb els estudis de psicologia a la UOC.

Rut Ribas és la primera diputada del Jovent Republicà que participarà a la Mesa del Parlament Rut Ribas és la primera diputada del Jovent Republicà que participarà a la Mesa del Parlament