Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.06
2019
S’HAN ACABAT LES EXCUSES: EXIGIM ACOLLIR!

Com cada any, commemorem el Dia de les Persones Refugiades, persones que fugen de la guerra i de condicions infrahumanes. Ho fem en un context en el qual la Unió Europea segueix fent polítiques que van clarament contra els drets humans. Això es va veure reflectit en el pacte que la UE va fer amb Turquia fa 3 anys, on Turquia va rebre un pagament per tal d’evitar que passessin més refugiats i refugiades a Europa. També ho veiem en casos com el del vaixell de l’organització Open Arms, que fa sis mesos que es troba bloquejat al port de Barcelona pel govern espanyol, impedint que puguin salvar més vides al Mediterrani i amb l’objectiu de silenciar totes les morts que ells mateixos produeixen.

A dia d’avui, veiem com el govern espanyol intenta dir a terme un blanquejament mediàtic. Mentre rep el vaixell Aquarius davant de tots els mitjans de comunicació, no es digna a donar l’status de persones refugiades als 629 refugiats que van arribar. De fet, molts d’ells, s’han vist forçats a femanar asil a altres països per tenir unes condicions més favorables. A tot això, cal sumar-hi l’incompliment dels compromisos de l’Estat Espanyol en matèria de persones refugiades, acollint a menys del 20% de refugiats amb els quals es van comprometre. 
 
A més a més, la Llei d’Estrangeria de l’Estat espanyol fa que obtenir l’estat de persona refugiada sigui molt difícil i condemna a les persones refugiades, així també com a les migrades, a un estat d’irregularitat administrativa que no els permet aconseguir un treball i tenir una vida digna.      
 
És per tot això que des del Jovent Republicà diem ben alt que s’han acabat les excuses i que és hora que totes les institucions prenguin mesures per la situació de les persones refugiades. Cal obrir fronteres i realitzar una acollida integradora tant a les que vinguin com a les que ja han arribat. Els Països Catalans som i volem ser terra d’acollida per totes les persones refugiades, sense distincions, i per això diem que casa nostra és casa vostra i de totes les persones del món!

Des del Jovent Republicà diem ben alt que s’han acabat les excuses i que és hora que totes les institucions prenguin mesures per la situació de les persones refugiades. Des del Jovent Republicà diem ben alt que s’han acabat les excuses i que és hora que totes les institucions prenguin mesures per la situació de les persones refugiades.