Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

16.12
2015
Susanna Pagès: 'anem a Madrid a defensar el mandat democràtic que tenim des del 27S'

Aquest matí, les Joventuts d'Esquerra Republicana hem realitzat un acte a la facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona per explicar a tots els estudiants la importància de votar el 20 de desembre. L'acte ha comptat amb la participació d'Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana; Gabriel Rufián, cap de llista d'ERC al Congrés dels Diputats; Joan Tardà, número 2 de la llista i Susanna Pagès, candidata de les JERC a les eleccions del 20D. 

La candidata de les JERC Susanna Pagès ha manifestat que 'anem a Madrid a defensar el mandat democràtic que tenim des del 27S'. 'No podem permetre que sigui Albert Rivera qui expliqui al Congrés què és el que passa a Catalunya', ha afegit. Pagès ha recordat que 'demà a la Universitat de Barcelona es fa la consulta del 3+2, una reforma que no s'ha fet des del consens de la comunitat educativa i que es pretén implementar sense una forta inversió provocant un augment del cost de la Universitat'. La candidata de les JERC ha valorat de forma positiva aquesta consulta, assegurant que 'és important debatre, participar i votar en tots els àmbits', i ha assegurat que 'hem de treballar perquè en la nova República catalana cap estudiant quedi fora de la universitat pública per motius econòmics'.

En l'acte, Oriol Junqueras, ha denunciat aquest matí en un acte que ha tingut lloc a la sala d'actes de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB, que 'paguem la llum més cara d'Europa a unes companyies amb els beneficis més alts d'Europa. Aquest fet, combinat amb d'altres aspectes com no disposar d'ample de via europeu en transport ferroviari, o la manca de finançament, afecten la nostra competitivitat i fomenten els salaris baixos'. En aquest sentit, ha recordat que 'Esquerra Republicana planteja un augment del salari mínim a 1.000 euros per tal d'afavorir el consum i reactivar l'economia'.

Junqueras ha alertat que 'tots els impostos que paguem no estan servint per tornar ni un cèntim del deute de l'Estat espanyol, només serveix per pagar interessos'. El president d'ERC ha recordat que 'en la situació actual, cada català haurà de pagar 31.000 euros, i amb la projecció demogràfica actual, la situació empitjorarà'.

En segon lloc, el cap de llista d'Esquerra Republicana a les eleccions al Congrés, Gabriel Rufián, ha denunciat que 'PP i PSOE es poden passar discutint dues hores a televisió i només estar d'acord en una cosa, en negar el dret dels catalans a decidir el seu futur'. Rufián ha lamentat la manca de visibilitat de l'independentisme en certs espais mediàtics, en comparació amb d'altres ideologies: 'Si Joan Tardà o Oriol Junqueras s'haguessin assegut durant un any cada setmana a un plató de La Sexta Noche potser aquest país ja seria independent'. En aquest sentit, el candidat republicà ha destacat que 'mentre alguns predicaven des d'un plató televisiu una hipotètica revolució, aquí la revolució ja s'estava fent i es continua fent. La revolució democràtica passa per la construcció de la República catalana'.

Per la seva banda, el número 2 per Barcelona, Joan Tardà, ha assegurat que estem vivint una veritable 'revolució democràtica, que també contindrà grans elements de revolució social'. Tardà s'ha adreçat directament als estudiants de la UB: 'Sou la generació que protagonitzarà aquesta veritable revolució democràtica per afrontar les dificultats que planteja el segle XXI'. En aquest sentit, ha afirmat que 'només se'n sortiran les societats que siguin molt democràtiques. Per això necessitem construir la República catalana, com abans millor'. 'Volem una democràcia d'excel·lència, on els ciutadans exigeixin participar, on no hi hagi corrupció i que no estigui subordinada als poders econòmics', ha afegit.

Durant l'acte, els estudiants han pogut fer preguntes als candidats i a Junqueras sobre el paper d'ERC al Congrés dels Diputats, les viabilitats econòmiques d'una Catalunya independent i el model educatiu i universitari de la futura República Catalana.

Fotografia de l'acte Fotografia de l'acte