Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.09
2020
Tornem a les aules de manera segura i combativa!

La pandèmia sanitària de la COVID-19 i el confinament que vam viure els mesos de març a juny han tingut un fort impacte al sistema universitari. Durant el confinament, l’estudiantat  d’arreu dels Països Catalans ens vam adaptar a unes classes telemàtiques, sense pràctiques, sovint amb una excessiva càrrega de feina i un alt grau d’incertesa respecte a la nostra situació acadèmica. Una situació que el professorat també va haver d’assumir sense preparació i a qui també reconeixem la seva feina. No obstant, des de les assemblees de facultat i campus, els sindicats i organitzacions juvenils, ens vam autoorganitzar per evitar que ningú es quedés enrere, teixint xarxa i tirant endavant reivindicacions per tancar un curs amb les poques eines que tenim.

Aquest curs que ja ha començat arreu dels Països Catalans, comença amb un nou plantejament, combinant presencialitat amb virtual i en molts casos ni tan sols això. Comença també, amb moltes incerteses, els estudiants de classe treballadora hem de fer front a les despeses i necessitem conciliar la vida laboral amb l’acadèmica. Per sort, enguany podem celebrar la rebaixa del 30% de les taxes universitàries, que facilitarà les condicions de vida de moltes famílies, per això cal seguir avançant  i fer que la ILP Universitaris segueixi el seu curs legislatiu per poder-ho blindar. Tot i així, tampoc podem perdre de vista l’infrafinançament perpetu que assetja els nostres campus.

El moviment estudiantil ha de seguir avançant per la conquesta de drets, per això és imprescindible l’organització en assemblees i sindicats que treballin per millorar les condicions de vida dels estudiants, i per això caldrà ser capaços de combatre la crisi conceqüent de la pandèmia i seguir fomentant l’autoorganitazció política i fent teixit i xarxa conjunta.

Així doncs, fem una crida als estudiants a organitzar-se per realitzar aquesta tornada a les aules de manera segura però alhora combativa. Així com mantenim les demandes de l’opció d’avaluació única a tots aquells estudiants que ho sol·licitin.

Tornem a les aules de manera segura i combativa!

Tornem a les aules de manera segura i combativa! Tornem a les aules de manera segura i combativa!