Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.10
2017
TOT I LA VIOLÈNCIA D’ESTAT, HEM GUANYAT. VISCA LA REPÚBLICA!

L’1 d'octubre de 2017 ha estat un dia llarg i dur que no oblidarem, especialment els centenars de milers de persones que ens hem mobilitzat en defensa de la democràcia entorn els col·legis electorals durant tot el cap de setmana. A partir d’aquí res tornarà a ser igual.

 

Aquest diumenge la defensa del país i dels drets civils, polítics i socials, fins i tot dels drets humans més bàsics, s'ha fet amb una demostració exemplar i massiva de resistència pacífica i desobediència civil sense precedents coneguts. Com un sol poble hem defensat el Referèndum municipi a municipi, barri a barri, col·legi a col·legi, urna a urna. Hem fet front a una brutalitat policial absolutament salvatge, arbitrària i il·lícita. Autèntica violència d’Estat. I hem demostrat que ni tan sols per la força ens han pogut doblegar com a poble. La immensa majoria de col·legis electorals han pogut funcionar durant gairebé tot el dia i l’actitud i determinació ciutadana ha fet possible un èxit democràtic esclatant aquest 1 d’octubre, ha impedit que l’Estat se’n sortís amb la seva estratègia de la por i han aturat l’atac directe als nostres drets i institucions.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana, el jovent independentista, volem, en primer lloc, expressar el nostre suport i solidaritat als més de 800 ferits d'aquesta jornada per causa de la brutalitat policial, i desitjar-los una ràpida recuperació. Alhora, volem expressar una gratitud immensa per la dignitat, fermesa i determinació exemplar que han demostrat les ciutadanes i els ciutadans del nostre país, així com també volem agrair els centenars de milers de persones que han fet campanya i s’han mobilitzat durant les darreres setmanes.

Malgrat els entrebancs, i la violència d'Estat exercida a través dels seus cossos policials i provocada per ells mateixos, aquest 1 d'octubre hem votat. Més de tres milions de persones han votat (més d’un 56% del cens), amb una àmplia victòria del SÍ. Dels 2.262.424 vots vàlids, més de dos milions han votat pel Sí (un 90%), 176.000 pel No, 45.000 Blancs i 20.000 nuls. Alhora, es calcula que 770.000 paperetes han estat robades per les forces policials repressores de l’Estat.

Amb aquests resultats a la mà i amb aquest esclat de democràcia sense aturador, ens hem guanyat el dret de ser lliures. Sense més dilacions, i amb la urgència de superar la situació de bloqueig, violència i repressió política que ens ha imposat l’Estat, cal implementar aquest resultat. El Govern i el Parlament tenen tot el nostre suport en l’aplicació de la llei de transitorietat i la proclamació, quan més aviat millor, de la República.

La legitimitat d’aquest pas es recolza en el resultat de les urnes, la necessitat de protegir-nos com a poble de la violència d’Estat, i en la mobilització i autoorganització social.

Davant de tot plegat, i profundament consternats per la violència d'Estat que hem vist i patit, alhora que optimistes i esperançats pel futur que tenim per endavant, les Joventuts d'Esquerra Republicana expressem el següent:

-        Condemnem frontalment la violència d’Estat exercida contra persones i institucions. Una vulneració flagrant dels drets humans que no pot quedar impune. És imprescindible per a la futura convivència i bon veïnatge entre estats l’assumpció immediata de responsabilitats per part de tots els elements (govern espanyol, oposició, tribunals i comandaments policials) que de forma explícita o implícita han ordenat o permès la repressió i ocupació policial del nostre país especialment l’1 d’octubre però també les darreres setmanes.

-        Oferim el nostre suport total al Govern de Catalunya i al Parlament de Catalunya en les properes setmanes i mesos, per tal de conduir amb èxit la proclamació de la República, l’aplicació de la llei de transitorietat jurídica i fundacional, i l’obertura d’un procés constituent popular cap a la República.

-        Cridem a la màxima mobilització social en defensa del resultat del Referèndum, de les institucions del nostre país i dels drets humans. Només omplint massivament els carrers aconseguirem protegir la voluntat ciutadana, fer-la realitat i guanyar definitivament la llibertat. Així doncs, convoquem a secundar l'aturada nacional i paralitzar el país el proper dimarts 3 d'octubre en condemna frontal de la repressió i en defensa de la democràcia.

Per últim fem una crida al jovent d’aquest país, dels Països Catalans i d’arreu del món a mobilitzar-se per defensar la democràcia, els drets humans i el resultat del Referèndum. Demanem respecte i intervenció internacional per implementar la voluntat expressada per la ciutadania de Catalunya en Referèndum, que no és altra que la de constituir-se en República.

Visca la República! Visca la República!