Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.05
2021
Un nou govern republicà per donar resposta a l'emergència juvenil

Finalment aquest divendres 21 de maig s’ha investit a Pere Aragonès com a president de la Generalitat de Catalunya. Les Joventuts d’Esquerra Republicana celebrem que s’eviti així la repetició electoral i es pugui posar fil a l’agulla per afrontar els reptes majúsculs que el jovent del país té en aquests moments de crisi social, econòmica i emocional per la pandèmia i democràtica a causa de la repressió de l’Estat espanyol.

El Jovent Republicà lamentem la demora que s'ha produït en la formació d'un nou govern i que ha provocat, al seu torn, l'ajornament de les polítiques públiques imprescindibles per combatre l'emergència juvenil en què ens trobem. Tenim una taxa d'atur juvenil que dobla la mitjana de la població activa, una taxa d'emancipació que és la més baixa del que portem de segle, uns greus problemes de salut mental generats per la falta d'esperança i més de 3.300 represaliats per l'Estat, molts d'ells també joves.

La investidura d'avui al Parlament de Catalunya permet per primer cop des de fa 80 anys que l'esquerra independentista torni a estar al capdavant del Govern català. Un govern que ha de tenir una profunda vocació transformadora i un ferm compromís amb la consecució de drets socials i nacionals sota els ideals de la llibertat, la igualtat i la fraternitat per poder oferir projectes de vida dignes a tothom.

Volem remarcar el triple acord amb què s'inicia aquesta legislatura, tal com van resultar les urnes. Un primer acord per un govern independentista, que es materialitza amb l'acord amb Junts per Catalunya, que reconeix la presidència republicana i assumeix la defensa de l'amnistia i l'autodeterminació per afrontar cara a cara el conflicte amb l'Estat espanyol, i que es completa amb un segon acord amb la CUP, que falca la majoria i independentista, i que concreta el gir a l'esquerra de l'independentisme per guanyar les batalles socials i per establir les bases per a la transformació. I en tercer lloc, un acord antifeixista ampli al Parlament de Catalunya que dona resposta a l'entrada de l'extrema dreta a la institució i l'enforteix com a baluard de la defensa dels drets socials, civils i polítics.

Encetem així una nova etapa on serem l'eina per transformar el país des de les institucions però també des dels carrers. Amb l'expertesa dels 90 anys de fil roig del combat per articular el canvi de model que aspirem i aconseguir totes les victòries possibles per les classes populars i pel país. És l'hora de prendre el relleu per construir una societat on valgui la pena viure i el jovent ho farem amb veu pròpia i des de tot arreu.

Pere Aragonès ha estat escollit el 132è president de la Generalitat de Catalunya Pere Aragonès ha estat escollit el 132è president de la Generalitat de Catalunya