Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

14.06
2016
Xavi Roger: 'Vivim un context de crisi, que s’ha convertit en una estafa'

El candidat de les JERC a les eleccions del 26J, Xavier Roger, ha denunciat aquest matí, dia d’inici de la sel·lectivitat, des de la Facultat d'Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona, la situació actual dels joves. "El país és ple de joves que a dia a dia s’esforça i tira un projecte de vida amb unes dificultats enormes. Vivim un context de crisi, que s’ha convertit en una estafa", ha explicat Roger. "Tenim 160.000 joves que estan a l’atur i un bon grapat que tenen feina però amb molta precarietat. La reforma laboral del PP no ens posa les coses gens fàcils. On abans hi havia un lloc de feina, ara n’hi ha dos a temps parcial i precaris", ha afegit.

Roger ha revindicat que el model d’Esquerra és el que tenen els països més competitus d’Europa i ha recordat que tant les JERC com Esqeurra defensen la posició del Govern català d’apostar per la Garantia juvenil. "Volem que la gent jove tingui feina i feina digna", ha afirmat Roger, que ha afegit que ‘no és una qüestió de joves’. "Si els joves no tenim feina digna, els jubilats tampoc tindran pensions dignes. Per tant, hem d’anar tots junts, agafats de la mà, a votar Esquerra", ha conclòs el candidat. 

Al seu torn, el cap de llista d’Esquerra Republicana, Gabriel Rufián, ha defensat que els joves de 16 anys puguin tenir el dret a vot. "Estem parlant de joves, d’un col·lectiu amb el 66% d’atur. I defensem que si hi ha un govern i un estat que pot trinxar i hipotecar el teu futur, i precaritzar-lo, només hi ha una manera de defensar-se, sortir al carrer i a les urnes", ha afirmat Rufián, que ha afegit que ja és una mesura que s’aplica a països com el Brasil, Àustria o alguns llocs d’Alemanya.

"Nosaltres diem que a la futura República els joves tindran la democràcia a l’abast i als 16 anys podran votar", ha reivindicat Rufián. "Si als 16 anys, l’Estat et pot posar a la presó i el govern pot precaritzar la teva vida, tu com a jove has de poder decidir quin govern vols. Has de poder votar", ha proclamat.

Analitzant el debat televisiu d’ahir, Rufián ha denunciat que els joves no van aparèixer i ha recordat que a Esquerra Republicana es va seguir en streaming a través de YouTube amb l’etiqueta #DebatA5. "Sobta que no es dediqués ni un minut a parlar dels joves. I sobta que es parlés només 8 minuts de Catalunya quan ha estat la clau perquè no hi hagi hagut govern", ha explicat el republicà.

Fotografia de la roda de premsa a la Universitat de Barcelona Fotografia de la roda de premsa a la Universitat de Barcelona