Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

08.07
2021
10 anys per exercir drets? No tenim por

Els pròxims dies tres militants del Jovent Republicà seran jutjats per exercir drets fonamentals. Al Pol li demanen 8 anys de presó per manifestar-se per la independència, al David i al Gonzalo els demanen 1 any a cadascú per defensar la universitat pública i la rebaixa de taxes. Un total de 10 anys de presó.

 

El jovent hem estat els primers en mobilitzar-nos per un futur i un present dignes, contra la precarietat laboral, l’emergència habitacional o les dificultats en l’accés a una educació digna. Els primers a omplir les places per rebutjar la violència masclista i els primers en organitzar-nos per denunciar el canvi climàtic. I sempre hem estat també al capdavant de les mobilitzacions per l’alliberament nacional arreu dels Països Catalans. És per això que avui som també els primers en patir la repressió de l’Estat, que busca desarticular els moviments de canvi, silenciar-nos i atemorir-nos.

La repressió ha deixat d’adreçar-se només a les cares visibles del moviment i ha passat també a atacar companyes i companys, militants, activistes, persones anònimes que han contribuït a fer avançar aquest moviment des dels carrers o els moviments socials. Una repressió que busca ser menys visible i atacar el moviment des de les bases, persona a persona, company a company. L’Estat espanyol sap que això li surt més barat però fa el mateix mal.

Davant d’això, les Joventuts d’Esquerra Republicana apostem per una estratègia antirrepressiva col·lectiva. Respondrem la repressió amb solidaritat, acompanyant a cada company que pateixi les conseqüències d’aquesta deriva antidemocràtica de l’Estat. I seguirem insistint sempre en l’amnistia com a única eina possible per aturar en sec la repressió de l’Estat espanyol, i l’autodeterminació, per assolir una República que ens garanteixi unes condicions de vida dignes a les classes populars.

La repressió no ens fa por, ens legitima i ens dona força