Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

26.04
2013
25 d'abril, Diada Nacional del País Valencià

Aquest dissabte celebrem la diada del País Valencià, en commemoració de la derrota de l’exèrcit maulet a la batalla d’Almansa el 25 d’abril de 1707. Una batalla que va ser definitiva per a la pèrdua de totes les institucions del País Valencià, però que no va acabar amb la lluita de milers de valencians, que van continuar defensant el seu país des de les muralles de Barcelona.

Recordar aquest fet històric és útil ara que Catalunya ha començat el procés definitiu cap a la independència. Perquè, els qui lluitem pels Països Catalans sabem que la lluita no acabarà el dia en que una part de la nació siga independent, sinó que, amb les eines que comporta ser un estat, els nostres connacionals del Principat continuaran lluitant per ajudar a que el País Valencià, les Illes, la Catalunya Nord i la Franja siguen lliures, al igual que els maulets valencians ajudaren a la defensa de Barcelona.

Les JERC som la punta de llança d’aquesta lluita, amb presència arreu dels Països Catalans, per això, perquè ens creiem i lluitem per la nació completa, hi haurà jovent de totes bandes de la nació el 27 d’abril a València, al igual que hi haurà l’11 de setembre, el 7 de novembre o el 31 de desembre defensant el projecte d’uns Països Catalans lliures i socialment justos! 

foto_joan_vea.jpg
  • Joan Vea
  • Portaveu de les JERPV