Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

22.11
2013
Amb la violència masclista no s'hi juga, al mínim símptoma, talla!

Un any més el 25 de novembre, dia Internacional Contra la Violència vers les Dones, reivindiquem la necessitat de trobar una solució urgent a aquesta xacra social d’abast mundial. De fet, l’ONU declara la violència masclista com “el crim encobert més extens del món”.

Aquest any, a més ens trobem en la confirmació d’una de les pitjors sospites que teníem: la violència masclista entre les persones joves lluny de desaparèixer està augmentant i, el que encara és més preocupant, pareix que no es reconeix com a tal.

L’assassinat de l’Alba el passat octubre  ens va colpir com a societat ja que una bona part pensava que “això entre els joves ja no passava” i ha posat les relacions entre les persones joves en el punt de mira. I la mort d’una persona per violència masclista, és sols la punta de d’iceberg d’un problema molt complex que afecta a tota la societat.

Com a JERC fa molt temps que treballem per acabar amb la violència masclista, sobretot entre els més joves, reclamant programes de prevenció que siguin obligatoris a totes les escoles i instituts que reben finançament públic. I és que si volem acabar amb la violència, hem de començar per atacar les petites alarmes que es van activant quan en una relació no es respecta a l’altra persona. I aquesta és una feina que podem fer tots i totes amb les nostres pròpies relacions i amb el nostre entorn.

Amb la violència masclista no s'hi juga, al mínim símptoma, talla!
Tu pots aturar el cop!

foto_silvia_casola.gif
  • Sílvia Casola
  • Secretària nacional de la dona