Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

09.08
2013
Aturem el TIL

El curs escolar 2013/2014 serà, sense cap mena de dubte, el més mogut i reivindicatiu que s’ha viscut mai a les Balears. L’actitud bel•ligerant del Govern Bauzá pel que fa a l’aplicació del TIL (Tractament Integrat de Llengües) ha provocat que tres directors menorquins hagin estat suspesos de sou i feina i que els equips directius dels IES Berenguer d’Anoia d’Inca i el Baltasar Porcel d’Andratx hagin dimitit en bloc.

El TIL és un caramel enverinat ja que des del govern es ven com una oportunitat perquè els nostres estudiants surtin de les aules amb altes aptituds lingüístiques i dominant per igual el català, el castellà i l’anglès. Però és evident que això no serà així i que és l’arma perfecta per tirar per terra dècades de feina molt ben feta per part dels docents d’aquesta terra i, de passada, imposar l’espanyol com a llengua vehicular a l’ensenyament.

El decret lingüicida obliga a mestres i professors a tenir el nivell B2 d’anglès per si la seva assignatura ha de ser impartida en anglès. Tenint en compte les dificultats del mestre a l’hora d’ensenyar en anglès, fa que ni mestre ni alumne en surti beneficiat. Fet que provoca una evident rebaixa qualitativa en l’ensenyament.

És per tot això i més que és més que possible que una vaga indefinida marqui l’inici d’aquest curs escolar i que les aules illenques quedin buides. 

foto_esperanca_mateu.jpg
  • Esperança Mateu
  • Portaveu de les JERC Illes