Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

22.09
2017
Diem sí a una República d’igualtats i d’oportunitats

No a l'estat que tanca fronteres, que discrimina, i mira cap a una altra banda enfront actituds xenòfobes i racistes.

Catalunya sempre ha estat una societat oberta, una societat que rebutja el pensament racista que gira entorn de la segregació social i la discriminació. I és per això que cal marcar com a gran objectiu comú construir una República que lluiti contra la desigualtat, la segregació i les diferències per raó d'origen. Ara més que mai cal combatre el discurs de l'odi, el feixisme amenaçador, el racisme emmascarat i la islamofòbia.

 

Diem sí a una societat diversa, de drets i oportunitats per a tothom.

Com va expressar en Nelson Mandela, "Ningú neix odiant a una altra persona pel color de la seva pell, o el seu origen, o la seva religió". És el moment de dir més fort que mai que "Catalunya és un sol poble" i que com a terra d'acollida i diversa que hem estat, som i volem seguir sent, no acceptarem cap desigualtat social ni discriminatòria i combatrem qualsevol acció que les fomenti, perquè el que no permetrem és que cap dret sigui vulnerat.

Nosaltres no oblidem que fa dècades van ser les nostres àvies i avis els qui van haver de marxar, fugint del feixisme, fugint de l'horror de la guerra. I ara, l'Estat espanyol, lluny de ser resolutiu, actua girant l'esquena i fent impossible una acollida com cal.

Diem sí a una República per a tothom.

La República que imaginem, la República per la qual lluitem és aquella plena d'oportunitats, de drets i de deures. És aquella que s'esforça per generar que tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida, és aquella que fa de la diversitat un valor i no un problema. Una República per a tothom. Per això, diem Sí a una República d'igualtat de drets i d'oportunitats.

Diem sí a una República d’igualtats i d’oportunitats
  • Rut Ribas
  • Secretària d'Emancipació i Ciutadania de les Joventuts d'Esquerra Republicana