Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

11.10
2013
El 9 d'octubre caminem cap a la llibertat

El 9 d’octubre els valencians i valencianes celebrem l’entrada de Jaume I a la ciutat de València, que simbòlicament representa el certificat de naixement com a poble. La Diada d’enguany ha estat molt marcada per el procés que s’està vivint a l’altra vora del Sénia, en que el Principat fa via cap a la independència.

Per molt que molts dirigents polítics volen negar-ho, bona part de la societat valenciana està pendent del que passa al Principat i això ha començat a produir els primers moviments al si de la societat civil valenciana. Des de la tímida reclamació d’un millor finançament autonòmic a algunes propostes de més autonomia per part d’organitzacions i partits que havien restat muts fins al moment, fins al clam que va suposar l’èxit de la Via Catalana en el seu tram valencià.

Més de 5000 valencians i valencianes es van aplegar a Vinaròs per donar suport al Principat en el seu camí cap a la llibertat i per afirmar que el País Valencià s’ha cansat del model identitari que el PP ha imposat en els darrers 20 anys i que comença a caminar per exigir que la ciutadania valenciana té dret a decidir el seu futur.


Aquest 9 d’octubre el País Valencià fa un altre pas cap a la llibertat i esperem no tardar en veure’l caminar de la mà de la resta dels Països Catalans. 

foto_joan_vea.jpg
  • Joan Vea
  • Portaveu de les JERPV