Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

10.01
2014
És el nostre cos i nosaltres decidim!

El ministre Gallardón ha decidit que ja no tenim dret a decidir sobre el nostre cos i la nostra maternitat.

Aquesta obsessió del govern espanyol d’anar en contra els drets de les dones no es nova, i cal recordar que el PP ja portava al seu programa electoral la contrareforma de la llei de l’avortament. Però aquesta nova legislació, va molt més enllà del que fins i tot part del PP desitja. Ens porta molt més enrere de 1985, on la llei despenalitzava l’avortament en 3 supòsits: malformació fetal, risc de la mare i violació.

Amb aquesta contrareforma, que ataca els drets bàsics de totes les dones, no sols tornem a una llei que es basa amb supòsits (per contra del la llei del 2010 que, tot i no ser tan lliure com voldríem es basava en terminis), sinó que s’estableix un “període de reflexió”, es prohibeix a les menors avortar sense el permís parental, i es dificulta l’accés a aquest posant en risc la vida de moltes dones que es veuran obligades a avortar en clandestinitat. Segons l'Associació de Clíniques Acreditades per a la Interrupció de l'Embaràs (ACAI), el 90% dels avortaments legals practicats el 2012, amb la nova llei no ho serien.

Des de les JERC, seguirem abanderant la defensa dels drets de les dones a decidir lliurement sobre la seua maternitat i el seu cos des de tots els àmbits on hi som presents.

És el nostre cos i nosaltres decidim! 

foto_silvia_casola.gif
  • Sílvia Casola
  • Secretària nacional de la dona