Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

19.04
2013
Exigim el desdoblament de la N-II

La carretera N-II fa temps que ha passat de ser un problema d’infraestructures o econòmic a ser un drama humà. I és que pels joves de les Comarques Gironines les possibilitats de morir en un accident de trànsit es dupliquen en comparació a la resta dels Països Catalans.

Les JERC fa més d’un any que vam iniciar una campanya exigint, a l’Estat Espanyol i a la Generalitat de Catalunya, el desdoblament i millora de la carretera i senyalant, al mateix temps, els veritables culpables d’aquesta situació: Abertis i la Caixa, propietàries de l’autopista AP-7 i, evidentment, contràries al desdoblament de la carretera N-II.

Avui, arran de les mobilitzacions que han realitzat diàriament dels veïns de Bàscara, sembla ser que s’implementa la prohibició del pas de camions per la N-II. Tanmateix, les JERC creiem que és una solució a mitges ja que la carretera continuarà estant en mal estat i, per tant, continuarà amb una alta sinistralitat.

La N-II és un nyap que haurem pagat per duplicat degut a la incompetència del Govern Espanyol. Per una banda, en els pressupostos espanyols no executats i, per l’altra, en el que haurà de pagar la Generalitat en bonificacions de peatges.

Per aquests motius, les JERC donem la benvinguda a les mesures de millora, però seguim reclamant el que seria la solució de veritat: el desdoblament de la N-II. 

foto_pau_presas.jpg
  • Pau Presas
  • Portaveu de les JERC Comarques Gironines