Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

25.11
2019
Hem omplert els carrers de sororitat

Un cop més, el 25 de novembre, el Dia internacional contra les violències masclistes. Avui hem tornat a sortir pels barris, pobles i ciutats d'arreu dels Països Catalans per rebutjar rotundament la violència que patim les dones en el sistema repressor, capitalista i cisheteropatriarcal en el qual vivim.

L'any passat a la mateixa data, rebutjàvem 22 feminicidis als Països Catalans, aquest any hem de ser la veu de 31 dones assassinades a mans d'homes. Unes dades esgarrifoses possibles a causa d'un sistema judicial reticent a condemnar les violacions, que empara els agressors i culpabilitza a les víctimes.

El Jovent Republicà tenim clar que la violència no té cabuda sota cap mena d'excusa ni en cap espai. Per això, ens hem dotat d'un Protocol per abordar les violències masclistes i LGTBIfòbiques tenint com a objectiu erradicar les violències de l'organització i desenvolupar aptituds corresponents per abordar-les en les seves diferents facetes i situacions. Un document que prioritza la reparació i garanteix la seguretat en els espais compartits. Una eina de reeducació de la militància en la deconstrucció del cisheteropatriarcat. Més que mai, hem de plantar cara al masclisme i ho hem de fer teixint aliances entre nosaltres, segar sororitat i exercir l'autodefensa contra aquells que no ens volen lliures i ens maten. Davant de qualsevol forma de violència masclista? Xarxa feminista!

La violència patriarcal no té cabuda sota cap mena d'excusa ni en cap espai.