Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

02.02
2018
La veu del jovent 222: Opinió

Les Joventuts d’Esquerra Republicana  vam fer possible les mobilitzacions victorioses, com  l'1 oct, l’ocupació del claustre de la UB i la UdL, la plantada davant el Departament d’Economia, les vagues generals i una campanya brutal amb tot en contra a les eleccions del 21D. Quan el país necessita el jovent nosaltres hi som. Perquè nosaltres sempre plantegem el combat allà on fa mal a l’Estat: on és útil i efectiu. On és real. Mobilització antirrepressiva i mobilització en positiu republicana. Les JERC sempre hi som quan és útil ser-hi, mai juguem amb les expectatives i esperances de la gent.

És per això que tenim tota la legitimitat del món per exigir al conjunt de l’independentisme que qualsevol pas endavant es faci amb consciència, sang freda, unitat i acordant de forma consensuada les reaccions futures. Només així avançarem. No es pot avançar a cop de declaració als mitjans sense acords al darrere. No es pot exigir als altres el que un no està disposat a fer. Acordar assumir riscos ha de ser col•lectivament i sempre per una causa major. 
 
Hem avançat i hem aconseguit èxits col·lectius quan hem treballat de forma conjunta i lleial de la mà de la diversitat del moviment independentista i del propi país, i hem embarrancat quan hem sigut presos del xantatge que fa massa que dura, o quan s’ha posat noms propis per davant de fer avançar el país. 
 
Volem afrontar aquesta nova etapa sense paternalismes i amb transparència. Per això no abonarem el simbolisme mentre al darrere no hi hagi programa i acció política real. Si tots ho acordem, podem acabar fent un nou 27O, però en cap cas ens podem tornar a permetre la descoordinació, manca de lideratge, desorientació i apagada informativa que vam patir el 28 d’octubre, després de la declaració d'independència no implantada. Romandrem atents els propers dies i setmanes perquè s’arribi a un acord que desplegui i faci efectiu el mandat democràtic del 21D. Vetllarem perquè no sigui malbaratat per errors propis. El jovent, com sempre, fidels al país.

Pau Morales
  • Pau Morales
  • Portaveu Nacional