Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

24.11
2018
Les idees no guanyen sense organització

Les persones passen, però les idees duren per sempre. I les idees no guanyen sense organització.

Aquesta hauria de ser la principal conclusió del 28è Congrés Nacional de les Joventuts d’Esquerra Republicana. Un Congrés en el qual hi ha hagut molta militància, i en el qual hem debatut, ens hem repensat, ens hem reorganitzat i hem conviscut durant tot un cap de setmana. El propòsit: esmolar l’eina. Amb quin objectiu? Ser capaços d’aprofitar tot el potencial de la nostra organització, de tots i cadascun de nosaltres, i abocar totes les energies a desplegar l’acció política juvenil més potent dels Països Catalans. Ens toca carregar-nos de nou reptes immensos i prosseguir en el camí de la lluita juvenil per uns Països Catalans lliures, socialistes, ecologistes i feministes. És el camí de la construcció d’una societat republicana. Ho volem tot perquè, com a joves, ho mereixem tot.

Fa molta impressió i respecte, però serà tot un orgull i un honor immens per tots els companys i companyes de la nova Permanent nacional i per mi mateix aportar el nostre gra de sorra des de la posició per la qual ens heu fet confiança pels propers dos anys. Tindrem encerts i cometrem errors, però ho donarem tot per l’organització, pel projecte polític i per la militància que penca i s’implica cada dia. Segur que entre totes i tots aquesta organització se’n sortirà i serà victoriosa.

Afrontem uns mesos que seran intensos i complicats, en els quals l’Estat espanyol voldrà donar una lliçó a la dissidència amb el judici polític a l’independentisme. Ells ja tenen escrita la sentència. Aquesta no és la incògnita. La incògnita és què farem nosaltres perquè el preu a pagar per la repressió, el patiment causat i la vulneració de drets sigui tan alt que els sigui inassumible. Trobaran davant un moviment juvenil organitzat i mobilitzat, dempeus, decidit a superar la repressió, a defensar la democràcia i a avançar cap a la República. Visca el fil roig del combat juvenil, visquin les Joventuts d’Esquerra Republicana, el Jovent Republicà!

.