Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

01.03
2013
Les JERC amb l'educació pública

Una vegada més, els estudiants dels Països Catalans hem tornat a deixar les aules buides i hem sortit al carrer per defensar l'educació superior dels atacs a què és sotmesa.

Un cop vista la força de les mobilitzacions caldria que els governs autonòmics i estatal hi responguessin sense desviar la mirada i tirant enrere projectes com el de la LOMQE -que té greus conseqüències per a les universitats-, el nou sistema -abusiu- de taxes basat en un fals càlcul del percentatge que paga l'estudiant o la manca d'inversió en l'educació superior que provoca l'acomiadament de professors i la massificació de les aules. Unes polítiques que demostren que s'aprofita la crisi econòmica com a excusa per implementar mesures ideològiques que pretenen l'elitització de l'educació superior, la qual cosa és justament el contrari del nostre model.

I el més important de tot és que la militància de les JERC no només es recorda de defensar la universitat pública el dia que hi ha convocada la vaga i la respectiva manifestació, sinó que, dia a dia, lluita per aconseguir una universitat pública i de qualitat.

foto_oriol_ibanez.jpg
  • Oriol Ibàñez
  • Secretari nacional d'educació