Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

02.09
2013
Les JERC contra la violència, la repressió i el conflicte armat a Síria

Les JERC lluitem per a construir una societat catalana lliure d'imposicions, on la democràcia, la llibertat i la igualtat siguin la pedra angular de la nostra futura República Catalana. Som una organització republicana, pacifista i solidària i sempre ens hem posicionat a favor d'exportar aquests valors als diversos països del món.

El cas de Síria és un cas extremadament complex, la seva ubicació i els interessos geoestratègics fan que el seu conflicte sovint sigui difícil d'entendre, on en els dos bàndols de la guerra hi ha estranys aliats. Els interessos particulars, econòmics i imperialistes van sempre en detriment de la població i és aquesta la que pateix les greus conseqüències de la guerra.

Les JERC apostem fermament per la resolució pacífica dels conflictes, on hi hagi una sortida negociada i favorable per a tothom. L'experiència ens diu que allà on hi ha hagut invasions i intervencions militars de països externs, mai s'ha arribat solucions favorables per als i les habitants d'aquests indrets. Per això recriminem i condemnem a tots aquells estats que pels seus propis interessos alimenten el conflicte fins i tot plantejant-se amb bombardejar Síria. 

foto_rubo_borras.jpg
  • Rubén David Borrás
  • Portaveu de la sectorial de política internacional i cooperació