Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

06.09
2012
L’Onze de la llibertat

Des de fa uns anys, el procés cap a la independència de la nació catalana s’ha accelerat a marxes forçades. Ser independentista fa només 20 anys era estrany i poc comú i avui, en canvi, ser-ho s’emmarca dins d’una normalitat democràtica: és una opció més (i cada cop més majoritària).

Les raons d’aquest independentisme creixent no són altres que les de l’ofec econòmic, polític, social, lingüístic  i nacional que ens imposa l’estat espanyol i amb el qual vol esberlar la nostra nació i escapçar la igualtat d’oportunitats de la nostra ciutadania.

Davant d’aquesta situació d’asfíxia, les JERC, com sempre, lluny de resignar-nos o de donar el futur per perdut, sortirem al carrer i lluitarem fins al final per transformar aquesta realitat que condemna el nostre futur. Lluitarem per defensar la nostra nació, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, i la seva independència política com a pas necessari per poder viure en llibertat. Lluitarem per a construir un país on en lloc de rescatar bancs rescatem a les persones, on totes i tots tinguem accés a un habitatge i a una feina digna, on tota la ciutadania, vinguem d'on vinguem, tinguem accés a una sanitat i una educació pública i de qualitat, un país on siguem els ciutadans qui tinguem la capacitat real de decidir i on el jovent no tinguem com a única sortida marxar a Londres a servir cafès.

L’onze de setembre d’enguany esdevindrà catalitzador del malestar general i els que fa anys que ens mobilitzem hem d’estar satisfets. Malgrat canviï l’hora i lloc de la convocatòria tradicional, és important que d’una vegada per totes els catalans sumem esforços, unim forces per avançar com a país i anem, definitivament, de “cara a barraca”.

Per això des de les JERC animem al jovent i a la ciutadania en general a participar activament de tots els actes territorials que s'organitzin als vostres pobles i comarques, així com a tots els actes que organitzarem en motiu de la diada de Catalunya.

L’any 1977 es va produir la mobilització més gran que s’ha fet mai per un onze de setembre, i enguany estem en previsió de superar-la. El lema d’aleshores, però, era “Llibertat, amnistia i estatut d’autonomia” i ara serà “Catalunya, nou estat d’Europa”. El país i la seva ciutadania avança, i nosaltres estem contents i confiats de poder veure acomplert el nostre somni i poder ser protagonistes per aconseguir-lo.

 Ara és l'hora: Jovent dels Països Catalans, endavant!

gerard-gomez-portaveu-jerc.jpg
  • Gerard Gómez del Moral
  • Portaveu nacional de les JERC