Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

14.06
2013
No a Barcelona World

El passat dia 5 de juny, es va commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, establert per l’Assemblea General de les Nacions Unides l’any 1972, una jornada que ens hauria de servir per prendre consciència del valor que té la Terra on vivim i de com hem d’actuar per no malmetre-la i defensar-la dels atacs constants.

Un d’aquests atacs sobre el nostre territori és Barcelona World. Aquest projecte tindria una afectació important sobre el medi natural a causa de l’alt consum d’aigua i de l’ocupació d’espais protegits. L’abastiment d’aigua podria superar en escreix les reserves del Consorci Aigües de Tarragona (CAT) i això suposaria una sobrecàrrega pel riu Ebre, que ja està molt perjudicat. Pel que fa als espais protegits, part de les instal•lacions estarien projectades sobre les zones humides de la Pineda catalogada com a espai d’interès natural (PEIN) per la Generalitat de Catalunya.

Els arguments exposats, íntegrament ambientals, se sumen als arguments econòmics. Barcelona World és el model que ens ha portat fins a la crisi econòmica, és especulació. Cal que seguim treballant pel turisme de qualitat i activitats econòmiques que reverteixin positivament sobre les nostres comarques. 

foto_jordi_romaguera.jpg
  • Jordi Romaguera
  • Secretari de mediambient i política territorial