Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

10.11
2023
Perquè persistim, vencerem.

Ens trobem a les portes d’una nova investidura de Pedro Sánchez, després d’un llarg recorregut de negociació. Si som on som avui, després d’una legislatura difícil, com la passada, on vam teixir aliances amb les nacions d’arreu de l’Estat espanyol, però, on d’altres es van oposar a tenir una estratègia nacional compartida, és perquè nosaltres ens hem dedicat a obrir camí. Perquè malgrat que no teníem tota la força que voldríem, vam aconseguir que el govern espanyol es mogués per posar fi a la repressió i per millorar la vida del jovent dels Països Catalans. En definitiva, vam aconseguir evidenciar el conflicte polític i condicionar l’estat.

Ahir, coneixíem l’acord entre Junts i el PSOE, una setmana després del que els socialistes van tancar amb ERC. No és difícil constatar que l’acord republicà, tot i haver-se fet públic amb més antelació que el de Junts, ja inclou i amplia punts clau de l’acord posterior; amnistia, resolució del conflicte polític i millora de les condicions materials de vida.

Una amnistia per a tothom, que posa fi a la repressió patida fins ara, i que també inclourà als joves que es van manifestar en contra de la sentència injusta del Tribunal Suprem. En aquest sentit, tampoc podem ser ingenus, ja que l’estat espanyol continuarà aplicant mecanismes de control i repressió al moviment independentista. L’amnistia suposa una impugnació a l’Estat espanyol i un reconeixement dels errors comesos per la seva part i, per tant, és un punt de partida molt important per continuar avançant.

També, posem el focus en la resolució del conflicte polític, és a dir, l’autodeterminació per aconseguir la independència. Encara que assolir un referèndum acordat no sembla possible ara mateix, tampoc semblaven possibles algunes de les conquestes que s’han materialitzat fins ara; la llibertat dels presos polítics, la derogació del delicte de sedició o bé, l’amnistia mateixa. Per tant, no defallirem, però, som conscients que la mobilització és imprescindible i ha de complementar la tasca institucional.

I tampoc semblava possible un acord per millorar el benestar de milions de persones, entre aquestes, molts joves que utilitzen cada dia Rodalies i que pateixen els retards, les incidències constants i la sobresaturació del servei per culpa de molts anys de desinversió. I també hem fet que guanyin milers de joves gràcies a la millora del finançament pels serveis públics, específicament, per les beques i per aquells que es dediquen al món de la recerca.

No obstant això, res del que he esmentat ha sigut fàcil d’aconseguir, i res del que ens marquem, tampoc ho serà, ja que com ja estem veient aquests dies, qualsevol avenç per Catalunya, i pel conjunt dels Països Catalans, estarà en el punt de mira de la caverna judicial i mediàtica espanyola. Davant d’això, el Jovent Republicà continuarem evidenciant que l’Estat espanyol és irreformable i que l’únic que volem és marxar-ne. No volem viure en un país amb una monarquia corrupta, un país on els jutges són una colla de reaccionaris guardians de la pàtria i un país que ens nega sistemàticament el dret a viure en la nostra llengua.

Res ha començat ara, hem avançat molt i queda molta feina per fer, però, nosaltres, som aquí per posar tota la nostra força, als carrers i a les institucions, per forçar a l’Estat espanyol a acceptar l’autodeterminació i la independència del nostre país. La victòria necessita persistència i perquè persistint, estem segurs que vencerem.

Pol Baldomà, portaveu nacional del Jovent Republicà
  • Pol Baldomà
  • Portaveu Nacional del Jovent Republicà