Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

04.06
2021
Recta final per sumar esforços per l'Amnistia

La repressió al moviment independentista no és nova, però feia temps que no afectava d'una manera tan intensa a tanta gent. Aquesta realitat repressiva, la causa general contra l'independentisme, ha afectat a tota la nostra vida política, actuant contra els nostres drets fonamentals individuals i col·lectius. És per això que és important que ens organitzem per combatre la repressió de l'Estat espanyol i apostem per fer que el conflicte polític es deixi de resoldre als tribunals i passi a abordar-se políticament, és a dir, mitjançant l'amnistia i l'autodeterminació.

L'amnistia és un concepte jurídic i polític que permet donar una resposta col·lectiva a totes les causes de les persones que es troben injustament perseguides per les seves idees polítiques. Això vol dir les preses i presos i les persones exiliades però també totes les persones encausades en les desenes de causes judicials. Aquests últims dies el PSOE ha parlat de l'opció dels indults i, si bé és cert que tindria un impacte humà inqüestionable per a les famílies dels presos polítics, els indults tindrien un efecte individual que no resoldria la qüestió política de fons, de caràcter col·lectiu. El Jovent Republicà també defensem l'aprovació de l'amnistia perquè pot comportar un canvi de règim polític i institucional que permeti finalment reconèixer l'exercici del dret a l'autodeterminació.

Al setembre la plataforma ciutadana Amnistia i Llibertat va iniciar una campanya de recollida de signatures per instar al Congrés dels Diputats -a través del Dret de Petició- a aprovar una Llei d'Amnistia. Durant aquests mesos, s'ha dut a terme una gran mobilització de la ciutadania i de les entitats i s'han aconseguit aplegar milers de firmes que ajuden a visualitzar que la immensa majoria del nostre poble aposta per la fi immediata de la repressió.

L'amnistia és totalment possible en l'ordenament jurídic i, per tant, es podria aplicar si hi hagués una veritable voluntat política. S'acosta el final de la campanya i és important que aconsegueixi el màxim de suport possible. Com més signatures apleguem, més pressió social podrem fer i més difícil ho posarem als poders de l'Estat espanyol. Si encara no ho heu fet, apropeu-vos a les paradetes que es muntaran arreu del territori i signeu! Que res ens aturi, fins a la llibertat!

L'amnistia és la millor eina per aturar la repressió, defensem-la!