Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

08.11
2013
RTVV no es tanca!

El dimarts passat els treballadors i treballadores d'RTVV van passar de l'alegria a la indignació en només unes hores. La contundent sentència de nul•litat de l'ERO que va provocar un miler d'acomiadaments fa justícia després de dos anys d'incerteses i mobilitzacions i obliga a la readmissió dels acomiadats.

La sentència demolidora amb els plantejaments del Consell, va provocar la pitjor de les reaccions: l'anunci del tancament de la radiotelevisió pública de tots els valencians i les valencianes. Aquesta decisió -comunicada abans a Pedro J Ramírez que a la pròpia (ex)directora general, suposa un colp d'estat comunicatiu sense precedents. Des de llavors dies de mobilitzacions i indignació generalitzada que desembocaran en les tres manifestacions convocades per demà dissabte a València, Castelló i Alacant.

La radiotelevisió valenciana, RTVV, tot i els anys de segrest a mans dels comissaris polítics, és i ha de ser una eina bàsica per a la democràcia. Ha de garantir el dret a la informació, la vertebració territorial i la difusió del valencià sempre des de la pluralitat i el servei públic. El tancament i el decret promulgat pel Consell que retira atribucions a les Corts Valencianes per donar-les al Consell és un colp d'Estat en tota regla contra el conjunt de la societat valenciana. Ho hem de dir alt i clar: RTVV no es tanca. 

foto_anna_penya.jpg
  • Anna Peña
  • Periodista i secretària nacional d'eines dos punt zero