2018
Aquests últims mesos hem comprovat que la mobilització popular al carrer és una eina imprescindible per canviar les situacions injustes. L'apoderament i l'autoorganització de la ciutadania davant de situacions que van en contra dels interessos del poble són determinants alhora de canviar-les.
Els i les estudiants han sigut històricament exemple de motor de canvi social arreu del món i a Catalunya des de la implementació del Pla Bolonya és més candent que mai. La lluita per una universitat pública a l'abast de les classes populars ha donat a lloc a múltiples casos repressius que majoritàriament tenen l'objectiu d'atemorir i criminalitzar el moviment estudiantil.
Aquests dies estem veient com el cas dels 27 i més torna a sortir a la llum en un procés judicial que dura des del 2013 i que ha condicionat les vides d'unes persones que un dia van decidir lluitar pels drets col·lectius posant en risc els propis estudis i la pròpia integritat amb possibles condemnes d'entre 11 i 15 anys de presó.
Aquestes persones són exemple per totes les que creiem que el bé comú passa per davant de la individualitat i confirmen que a la universitat no hi anem només a estudiar, hi anem a implicar-nos amb l'entorn i en definitiva a fer política per canviar les coses, en aquest cas, per una universitat més democràtica, on els òrgans decisoris estiguin a l'abast de l'alumnat i en la que no haguem de viure vides precàries per tal d'accedir-hi.
Els conflictes polítics es resolen per la via política i no pas per la via judicial i és per això que no podem permetre que s'apliquin aquestes condemnes excessives cap a les 27 persones encausades.
- Núria Marín
- Secretària de moviments socials i acció estudiantil