Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

27.06
2011
Víctor Torres, un referent!


Pel jovent independentista, pels que formem les JERC, Víctor Torres sempre ha estat un referent. Ara, als seus 96 anys, ens ha deixat, però la seva experiència i el seu records, nodreixen i nodriran, sense cap dubte, l'ideari de la nostra organització. Ell era i és un imprescindible, un exemple de coratge i dignitat, de fidelitat i honestedat. Victor Torres, un lluitador, membre de la Joventut Republicana de Lleida, i lider de les JEREC des de la seva fundació, a les hores adverses de la guerra civil va liderar els joves voluntaris de les JEREC que s'incorporaven des de les terres de Lleida a la Columna Macià-Companys. De fet, la seva vida és una trajectòria de compromís amb el seu país. A l'exili, Víctor Torres va esdevenir el secretari general de la Presidència, al costat del President Irla, convertint-se d'aquesta manera, amb l'ànima de la Generalitat de Catalunya.

A la fi del franquisme, va poder retornar a Catalunya i va contribuir a la represa d'ERC i es va convertir en un dels líders del partit. Des de llavors, ha estat homenatjat en nombrossisimes ocasions, i ha estat reconegut pel conjunt de la societat per la seva llarga trajectòria al servei del país.

Les JERC, ara fa 5 anys, coincidint amb el 75è aniversari de l'organització juvenil, vam lliurar a Víctor Torres l'insígnia de plata en homenatge a la seva trajectòria, en homentatge a la seva vida de lluita i compromís. Ara, en aquests moments tristos, el recordem com el que ha estat, un referent. Com ha expressat l'actual portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, "És un honor poder servir l'organització que ell s'estimava i que va aixecar amb la suor del seu front i mans". Els que hem tingut la sort de conversar amb el Víctor i de compartir una estona amb ell, tenim més clar que mai, que la nostra tasca és continuar el seu camí, fins a fer realitat els nostres anhels de llibertat i justícia.

Fins sempre, company!
Fins sempre, Víctor!

1.jpg