Segueix-nos:
< Tornar enrere

ACTUALITAT: OPINIONS

07.03
2013
Volem ser Dones Lliures en una Terra Lliure!

El Dia Internacional de les Dones, 8 de març, commemorem una lluita que fa molts segles que va començar: la lluita pels drets de les dones.

En la lluita moderna pels nostres drets podem destacar dues fases. A principis del s.XX, la lluita es va estructurar al voltant de la millora de les condicions de treball de les dones dins les fàbriques i també pel dret al sufragi femení. De fet, així va ser com va néixer la diada del 8 de març, diada de lluita que celebrem des del 1911.

La consolidació i internacionalització d’aquesta diada és fa sobretot a partir dels anys 60 i 70, quan els moviments feministes s’organitzen i es transformen en un moviment internacional per la lluita dels drets de les dones, fet que també es coneix com a segona onada feminista. És en aquest moment quan la ONU, el 1977, reconeix el 8 de març com a diada internacional, reconeixement que ajuda a acabar de consolidar la importància aquesta diada. Es lluita pels dret de les dones a participar en el mercat laboral, a la vida pública i pels drets sexuals i reproductius de totes les dones del món.

Avui, torna a ser més necessari que mai que no oblidem tota aquesta lluita per la consecució dels nostres drets laborals i socials. Les retallades socials, laborals i de drets que patim dia a dia, ens afecten especialment com a dones i, per primer cop en molts anys, podríem patir un retrocés en els nostres drets.

El 8 de març, com tots els dies, sortim al carrer i defensem els nostres drets!

Volem ser Dones Lliures en una Terra Lliure! 

foto_silvia_casola.gif
  • Sílvia Casola
  • Secretària de la dona