Hem reunit joves de la ciutat per parlar sobre consumisme i capitalisme.

Aquesta tarda ens hem trobat amb joves de diferents perfils per debatre sobre hàbits de consum i la seva relació amb el capitalisme. Hem après molt els uns dels altres, i hem tractat temes com Km0, l'efecte dels multinacionals, l'importació, tot allò que és ecològic, les modes i moltes més coses. Ha sigut una tarda de profit, i esperem veure a encara més gent a la propera!

Comparteix: Seguir llegint...

Gràcies a Crim i al Musik N Viu, el centre de la ciutat es va omplir de música energètica i viva. 

La secció local de Granollers porta una mica més d'un any treballant amb altres entitats de la ciutat i l'Ajuntament per oferir l'edició d'enguany del Musik N Viu, un festival que dura 4 dies distribuït en dos caps de setmana intensos, combinant gèneres musicals de punk rock fins al reggae passant pel pop.  Més de 800 persones van passar pel central Parc Torras Villà a escoltar la música de Crim, Aldarull, Zapato y Cordón i RedLED. El grup punk de l'estiu, els tarragonins Crim, més els joves locals de Aldarull i RedLED, van tocar temes molt potents al costat del…

Comparteix: Seguir llegint...

El 23 d'abril, la secció local de Granollers ha compartit una carpa amb ERC per vendre roses durant la Diada de Sant Jordi.

Des de les deu del matí, els i les joves de Jovent Republicà Granollers han estat venent roses davant del Museu al centre de la ciutat, celebrant la diada del Patró de Catalunya, Sant Jordi. Celebrant la cultura catalana, l'amor i l'art, els i les joves van poder parlar amb molts veïns i veïnes que es van apropar per comprar i xerrar.

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Des de 1997 es commemora internacionalment el dia internacional per la defensa dels rius. Als Països Catalans des d'un bon inici aquesta jornada reivindicativa va tenir una gran volada i seguiment atesa la importància ecosocial que tenen en un context de clima mediterrani, el qual malauradament és cada vegada més i més sec degut al canvi climàtic.

La gran quantitat d'embassaments que es van construir durant la dictadura franquista per intentar resoldre els problemes d'abastiment d'aigua del nostre clima sec i de règim pluviometric disperses van fragmentar la gran majoria de rius dels Països Catalans, van dividir i buidar comarques senceres com la Ribagorça i van fer desaparèixer indrets tan emblemàtics com el Gorg Blau de Mallorca. Al Principat, especialment, cal sumar-hi la intensa activitat industrial del segle XX que va fer de moltes conques veritables clavegueres a cel obert. Exemple d'aquest fet n'és la Conca del Besòs, que ocupa bona part de la nostra comarca i…

Comparteix: Seguir llegint...

El Vallès Oriental i el Vallès Occidental emetem aquest comunicat respecte a la decisió de l’Estat de mantenir una partida del Quart Cinturó en el pressupost de 2021.

Veiem com, de nou, l’Estat ens menysprea, ara en forma d’una partida pressupostària per mantenir i continuar amb una infraestructura faraònica, franquista i obsoleta.   El Quart Cinturó és una infraestructura contra la qual ens hem manifestat durant anys, que pretén trinxar el territori i fomentar l’ús del vehicle privat enmig d’una emergència climàtica, basant-se en previsions de creixement i plans del règim dictatorial que mai van acabar produint-se. Que el “Gobierno más progresista de la historia” vulgui recuperar aquest projecte desfasat i el qual mai ha comptat amb suport popular, ens sembla d’allò més mesquí.   El Vallès és…

Comparteix: Seguir llegint...

Al Vallès Oriental, hem fet costat a les persones encausades per l'operació Judes quan anaven a declarar a l'Audiència Nacional.

Al matí d'avui, dimarts 30 de juny, hem anat davant dels jutjats de Mollet del Vallès, acompanyant a les persones que havien de declarar, via teleconferència, pel muntatge policial de l'operació Judes. No podem quedar-nos amb els braços plegats quan la Justícia persegueix a l'independentisme. Hem desplegat una pancarta en suport a les persones encausades i parlat amb les persones involucrades.

Comparteix: Seguir llegint...

Des de l'Assemblea Feminista del JR Vallès Oriental volem denunciar, un cop més, la celebració del dia de Sant Valentí. La considerem una festa imposada a la nostra cultura, que incentiva un consum capitalista innecessari i excessiu, i que a més perpetua els rols de gènere lligats a l’amor romàntic. 

L’origen de la jornada es remunta a l’Antiga Roma. Valentí era un Sant de l’Església catòlica que casava els enamorats en secret, ja que l’Emperador del moment, Claudi II, prohibia les unions matrimonials de les parelles. Així, el 14 de febrer de l’any 240 d.C  Sant Valentí va ser condemnat a mort, i posteriorment a l’any 496 el Papa Gelasi I va instaurar aquest mateix dia com el de Sant Valentí, en honor al Sant de tots els enamorats. Va ser a partir del s. XV quan la data va començar a esdevenir molt popular, i va expandir-se la costum…

Comparteix: Seguir llegint...