Hem reunit joves de la ciutat per parlar sobre consumisme i capitalisme.

Aquesta tarda ens hem trobat amb joves de diferents perfils per debatre sobre hàbits de consum i la seva relació amb el capitalisme. Hem après molt els uns dels altres, i hem tractat temes com Km0, l'efecte dels multinacionals, l'importació, tot allò que és ecològic, les modes i moltes més coses. Ha sigut una tarda de profit, i esperem veure a encara més gent a la propera!

Comparteix: Seguir llegint...

Gràcies a Crim i al Musik N Viu, el centre de la ciutat es va omplir de música energètica i viva. 

La secció local de Granollers porta una mica més d'un any treballant amb altres entitats de la ciutat i l'Ajuntament per oferir l'edició d'enguany del Musik N Viu, un festival que dura 4 dies distribuït en dos caps de setmana intensos, combinant gèneres musicals de punk rock fins al reggae passant pel pop.  Més de 800 persones van passar pel central Parc Torras Villà a escoltar la música de Crim, Aldarull, Zapato y Cordón i RedLED. El grup punk de l'estiu, els tarragonins Crim, més els joves locals de Aldarull i RedLED, van tocar temes molt potents al costat del…

Comparteix: Seguir llegint...

El 23 d'abril, la secció local de Granollers ha compartit una carpa amb ERC per vendre roses durant la Diada de Sant Jordi.

Des de les deu del matí, els i les joves de Jovent Republicà Granollers han estat venent roses davant del Museu al centre de la ciutat, celebrant la diada del Patró de Catalunya, Sant Jordi. Celebrant la cultura catalana, l'amor i l'art, els i les joves van poder parlar amb molts veïns i veïnes que es van apropar per comprar i xerrar.

Comparteix: Seguir llegint...

ACTUALITAT REGIONAL

Des de l'Assemblea Feminista del JR Vallès Oriental volem denunciar, un cop més, la celebració del dia de Sant Valentí. La considerem una festa imposada a la nostra cultura, que incentiva un consum capitalista innecessari i excessiu, i que a més perpetua els rols de gènere lligats a l’amor romàntic. 

L’origen de la jornada es remunta a l’Antiga Roma. Valentí era un Sant de l’Església catòlica que casava els enamorats en secret, ja que l’Emperador del moment, Claudi II, prohibia les unions matrimonials de les parelles. Així, el 14 de febrer de l’any 240 d.C  Sant Valentí va ser condemnat a mort, i posteriorment a l’any 496 el Papa Gelasi I va instaurar aquest mateix dia com el de Sant Valentí, en honor al Sant de tots els enamorats. Va ser a partir del s. XV quan la data va començar a esdevenir molt popular, i va expandir-se la costum…

Comparteix: Seguir llegint...

Membres de Jovent Republicà Vallès Oriental han pujat a l'esplanada davant de La Roca Village per exhibir pancartes de protesta coincidint amb el cap de setmana previ a la diada de Reis.

En marc de la campanya de nadal sobre l'anticonsumisme, militants de la comarca han anat al pol d'atracció consumista La Roca Village per protestat contra les marques que allà es troben i visibilitzar les condicions aberrants dels treballadors que fabriquen la roba i accessoris que es venen en aquest centre comercial.

Comparteix: Seguir llegint...

El passat dissabte 30 de Novembre, la militància del Vallès Oriental ens vam trobar a la nostre seu a Granollers per celebrar el nostre quart Congrés Regional.

Més d'una trentena de militants ens vam trobar el dissabte per la tarda per assistir al Congrés Regional, convocada de forma extraordinària arran de la dimissió de la portaveu vilamajorina Carla Blasco.  Pel motiu d'aquest Congrés, es va presentar la candidatura a la Permanent del Vallès Oriental encapçalada pel granollerí Jett Kirkerud com a portaveu, la Júlia Mumany com a Secretària d'Organització i Feminisme, en Eduard Guerra com a Secretari de Finances, en Sergi Suárez portant la Secretaria de Comunicació i per completar, la Laia Palacín com a Secretària d'Activisme. Desprès d'escoltar la seva ponència política i full de ruta…

Comparteix: Seguir llegint...

Els i les militants del Vallès Oriental denunciem el sexisme davant de la botiga de Tezenis a Granollers.

Dins del marc de la campanya sobre el consumisme #AQualsevolPreu?, una vintena de militants del Vallès Oriental hem portat a terme una acció reivindicativa davant d'una botiga de Tezenis a Granollers.  Per denunciar vàries aspectes del consumisme excessiu per les festivitats de nadal i per reis, hem enfocat la nostre queixa a aquesta botiga per una col·leció de pijames d'home que tenien plasmats al davant "Si no saps rentar-ho, dona-ho a la teva mare que ella en sap què ha de fer". Indignats per aquest tipus de missatges heteropatriarcals, hem denunciat l'empresa via un manifest llegit al davant de la…

Comparteix: Seguir llegint...