< Tornar enrere

ACTUALITAT: CAMPANYES

2020
(Re)tornem a Lleida!

Nova campanya de la Secció Local de Lleida de les Joventuts d'Esquerra Republicana per exigir una mobilitat justa al servei de l'estudiantat. (Re)tornem a Lleida!

Des de ja fa uns anys, part de l’estudiantat de Lleida es veu obligat a cursar els seus estudis a Barcelona. Així doncs, cada setmana molts ens hem de desplaçar i retornar els caps de setmana a Lleida. Per això estem obligats a utilitzar una infraestructura viària i de ferrocarrils obsoleta i amb el greuge de preus i horaris. A més també hem de sumar el preu del que suposa viure a Barcelona, de les ciutats amb preus de lloguer més alt dels Països Catalans.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana no ens resignem a continuar patint aquests greuges, i els volem dotar de solució. Per això, cal que lluitem per un transport públic millor, i per fer més assequibles i justos els preus a l’estudiantat. El Jovent Republicà, doncs, analitzem les principals problemàtiques i reivindiquem aquestes demandes: 

Preus elevats. Rebaixa de preus, ara abusius. Sobretot a nivell de ferrocarrils de mitja distància i alta velocitat, no hi ha descomptes especials per família nombrosa o per estudiants.

Horaris no adaptats als estudiants. Flexibilitzar-los, augmentant el servei d’autobusos els divendres i diumenges, igual que incrementant les freqüències en els ferrocarrils.

Combois antics i obsolets. Creiem que s’haurien de renovar, per tal de poder oferir el servei de major qualitat i amb tecnologia actualitzada. Actualment són molt vells i no presten un servei pel preu pagat. No només s’ha d’invertir en manteniment.

Falta d’informació. Actualment molts estudiants no poden emprar el servei d’autobusos per manca de previsió de places. Reclamem a ALSA i a la Generalitat que assumeixin més places per poder-ne cobrir més i evitar problemes.

Millora de les condicions laborals dels treballadors. Renovació del conveni laboral dels conductors Lleida-Barcelona, i pagament de retribucions endarrerides. Fi d’amenaces i canvis en el sistema logístic per afegir temps de descans.

Tenint en compte aquestes problemàtiques, des del Jovent Republicà fem palesa la necessitat d’inversió en infraestructures. Per això assenyalem a ALSA pel mai servei d’autobusos, a Adif i Renfe pels preus abusius i pel poc manteniment, i al Departament de Territori de la Generalitat per no internalitzar el servei, ara en servei de concessió administrativa.

Només així podrem adaptar el servei a l’estudiantat que l’utilitza tan sovint, augmentar les freqüències i adaptar els horaris, actualitzar la via i els combois, i modificar els trajectes i les parades.

Per una #mobilitatjusta, (re)tornem a Lleida!

(Re)tornem a Lleida! (Re)tornem a Lleida!