< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

25.01
2019
Albano Dante-Fachín i Oskar Matute reivindiquen el paper del procés català com a falca per tombar el règim del 78

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Lleida han organitzat avui una xerrada-col·loqui obert a la Sala Paulo Freire de l’IME, a la ciutat de Lleida, i que ha comptat amb la presència de l’exdiputat al Parlament de Catalunya Albano Dante Fachín i el diputat al Congrés dels Diputats espanyol Oskar Matute, a les 6 hores de la tarda del divendres 25 de gener de 2018.

L’acte, que ha rebut la presència de nombroses personalitats d’Esquerra Republicana com la del Xavi Eritja, diputat d’ERC per Lleida al Congrés dels Diputats, ha estat presentat per Núria Guàrdia, secretària d’acció estudiantil i formació del Jovent Republicà de Lleida. Guàrdia ha alertat la situació de paràlisi del règim del 78 i de falta de projecte plurinacional pels diferents pobles oprimits dins l’Estat espanyol. A més, Oriol Olmo ha demanat que els diferents agents del moviment independentista basteixin una estratègia conjunta d’alliberament nacional més enllà de les aliances electorals i cerquin un espai comú per tal d’impulsar-la.

Albano Dante-Fachín ha reivindicat el rol de la lluita social com a catalitzador del procés cap a la República. Creu que el nou país serà la baula per trencar amb tot el que asfixia a les classes populars d’aquest país. Oskar Matute ha encoratjat als independentistes catalans a seguir amb la lluita i els ha mostrat com a exemple a seguir en el cas basc. Ha remarcat el seu caràcter pacífic, democràtic i no-violent.

L’acte organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida ha comptat amb la presència d’una quarantena de persones i ha tingut el suport d’Esquerra Republicana de Lleida.

Acte amb Albano Dante-Fachin i Oskar Matute Acte amb Albano Dante-Fachin i Oskar Matute