< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

21.03
2017
Denunciats 3 joves de les JERC Lleida per retirar plaques franquistes.

La nit del 20 de març van denunciar a 3 militants de les JERC Lleida per retirar plaques de carrers amb noms de personatges franquistes.

La nit del dilluns 20 de març, diversos militants de les JERC Lleida van sortir a encartellar contra el Feixisme que el Paer en cap vol mantenir als carrers de Lleida. Després, tres membres de la mateixa formació, varen disposar-se a arrencar diferents plaques que porten el nom d'alcaldes franquistes, seguint així el que demana la Llei de memòria històrica, la qual exigeix que es retiri dels carrers tota aquella simbologia que estigui relacionada amb el feixisme.
 
En un moment donat, quan es disposaven a arrencar una placa, una patrulla de la Guàrdia Urbana els van interceptar. Els tres joves, van ser identificats i acte seguit, denunciats per malbaratament de mobiliari públic. 
 
Des de les JERC-Lleida lamentem el succés, l’alcalde Àngel Ros ha perdut el nord pel que fa aquest tema i continua amb la idea de no permetre cap reivindicació antifeixista a la ciutat. 
 
Les JERC exigim la retirada de tota la simbologia franquista, alhora que insistim en que als carrers no poden tenir el nom de persones vinculades amb el franquisme, ni tampoc hi pot haver cap tipus de simbologia feixista en els mateixos; de la mateixa manera, reiterem que aquesta ha de relegar-se als museus i no als carrers, llocs de confluència de tota la societat i que per tant han de portar el nom de aquella gent que representi a la majoria.

Les JERC-Lleida
 
[Països Catalans, 21 de març de 2017]

Destruïm el feixisme Destruïm el feixisme