< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

17.06
2023
El Jovent Republicà lamentem la dretanització de la Paeria i instem a bastir una alternativa popular al PSC

Comunicat de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Lleida, el Jovent Republicà de Lleida, on valorem les eleccions municipals del 28 de maig de 2023

La Secció Local de Lleida de les Joventuts d’Esquerra Republicana fa una valoració molt negativa dels resultats de les eleccions municipals celebrades el 28 de maig de 2023. La ciutadania s’ha expressat amb claredat i ha optat per donar confiança majoritàriament a formacions conservadores i reaccionàries, com és el cas del Partit Socialista i el Partit Popular. A més, l’entrada de l’extrema dreta espanyola és una molt mala notícia que ha de fer reflexionar tot el moviment popular i sobiranista de la ciutat.

Pel que fa als propis resultats, lamentem la pèrdua de milers de vots a les forces sobiranistes i independentistes, especialment pel que fa a Esquerra Republicana. La desmobilització general de l’electorat independentista, errors tàctics de l’estratègia nacional de l’espai polític i una manca de connexió de la Paeria amb els moviments socials n’han estat, des del nostre punt de vista, algunes de les causes determinants. El jovent de la ciutat no va participar majoritàriament d’aquesta contesa electoral i van optar per una abstenció massiva, fet que també ha de fer reflexionar el conjunt del moviment juvenil de la ciutat, donat que va suposar que també se’n ressentissin electoralment les forces independentistes i d’esquerres de Lleida.

Tanmateix, veiem amb preocupació el nou govern de la ciutat encapçalat per un PSC mancat de programa i polítiques juvenils. Un govern que retornarà a la privatització de les festes populars, no ajudarà a l’emancipació del jovent de classe treballadora, i que no tindrà com a prioritat els joves. Un executiu del Partit Socialista que suposarà un fre a les iniciatives i polítiques de canvi iniciades aquest darrer mandat des de la regidoria de Joventut per part d’Esquerra Republicana. I a més, no podrà desplegar el programa de la nostra candidatura, que reflectia els anhels i reptes del jovent lleidatà.

El Jovent Republicà Lleida afirmem que només des de l’organització i militància, lligat a una estratègia clara, serà possible revertir la situació reaccionària que actualment la Paeria tindrà a la  corporació municipal. Per tot això, instem a tots els agents del moviment juvenil que basteixin una estratègia clara i unitària per construir una alternativa popular al retorn de les forces conservadores al govern de la ciutat. Defensem que l’estratègia no  ha de superar les pròpies organitzacions polítiques juvenils sinó que ha d’interpel·lar a les entitats juvenils de la ciutat, com al Consell Local de Joventut de Lleida, entre altres.

Esquerra Republicana també ha de realitzar un procés de regeneració de quadres polítics i de rejoveniment de l’espai polític. Per tot això, creiem que cal reforçar el projecte republicà a la ciutat i consolidar l’espai polític, esdevenint el referent de les esquerres i l’independentisme a la ciutat. A nivell institucional, el nou Grup Municipal d’ERC a  la Paeria ha de poder desenvolupar una oposició contundent al nou govern conservador del Partit Socialista i esdevenir la veritable alternativa a les polítiques nocives ie inexistents pels joves de Lleida.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana tenim molt clar que només des dels carrers serem capaços de plantar cara al feixisme present al Saló de Plens i als partits espanyolistes de la Paeria. I tenim molt clar que només des de l’organització, la intel·ligència col·lectiva, la generositat, la unitat d’acció i la mobilització del jovent farem possible que l’independentisme d’esquerres guanyi la Paeria el 2027 tot construint hegemonia juvenil com un vertader contrapoder al PSC i la dretanització de l’ajuntament i la ciutat.

Seguim i seguirem. Fins la victòria, sempre!

Jovent Republicà Lleida Jovent Republicà Lleida