< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

07.06
2017
El moviment estudiantil s'alça contra les declaracions homòfobes del professor de l'Institut Gili i Gaya

Les JERC-Lleida hem donat suport a la concentració convocada en contra del professor homòfom pels col·lectius estudiantils

El moviment estudiantil de Lleida avui hem sortit als carrers per mostrar el nostre frontal rebuig a les declaracions homòfobes que va el professor Santiago Fernández menyspreant i insultant al col·lectiu LGTBI, titllant-lo "d'antinatural", i fent mofa, i amenaçant aquest grup d'alumnes de penalitzar-los a les qualificacions.
 
És per aquest motiu que, des de les JERC-Lleida, hem animat als i a les estudiants dels diferents instituts de Lleida que es concentressin al carrer Ton Sirera, a l’exterior de l’Institut Samuel Gili i Gaya de la nostra ciutat el 7 de juny de 2017 a les 10:30h del matí.
 
Amb el diferent alumnat de l’institut i altres col·lectius estudiantils, hem exigit que no només Fernández ha de demanar disculpes, sinó que creiem que una persona que té responsabilitats públiques no pot fer comentaris d’aquest tipus, ja que a més, estaria violent la Llei 11/2014 per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia aprovada pel Parlament de Catalunya.
 
Les JERC-Lleida tornem a exigir que s’iniciïn els tràmits pertinents per apartar aquest docent del seu lloc de feina, per evitar situacions com aquestes, atenent a les demandes dels col·lectius estudiantils. Només així aconseguirem eliminar els situacions homòfobes que es produeixen arreu dels Països Catalans, però sobretot, als instituts.

Imatge de la concentració Imatge de la concentració