< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

12.10
2006
Estelada Gegant contra la "Hispanidad"

 Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya de Lleida (JERC-Lleida) han desplegat una estelada gegant des de la Seu Vella de Lleida en motiu del dia de la Hispanidad, 12 d’octubre de 2010. Amb aquesta acció, les JERC han volgut demostrar que els i les catalanes el 12 d’octubre no tenen res a celebrar i han desplegat l’estelada com a símbol de la llibertat de Catalunya. El portaveu de les JERC Lleida, Gabriel Ramon, ha reclamat el dret de Catalunya d’escollir els seus festius i ha proposat canviar la festivitats del 12 d’octubre per la del 23 d’abril, Sant Jordi. 
 

En el marc d’aquest acte, les JERC Ponent han presentat la seva candidata al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, que ha exposat els principals trets d’un programa de propostes fonamentat en la continuació de la feina desenvolupada fins ara des de la Secretaria de Joventut, i que es divideix en propostes relacionades amb la participació, tant del país com del jovent, i amb l’emancipació dels i les joves catalans.
 
Segons Vilalta, “durant els últims anys, les JERC hem situat el terme d’emancipació al centre del debat de les polítiques públiques juvenils, quan abans només es relacionava joves amb oci i lleure”. Per això tenim clar que cal continuar centrant les idees en el desenvolupament de l’emancipació i la independència del nostre país. La candidata ha explicat:“les JERC som independentistes però omplim la independència de continguts, ja que volem un país equilibrat i sostenible; un estat amb una educació catalana, de qualitat  i pública, un país cohesionat i vertebrat on els i les joves de Lleida i l’Alt Pirineu tinguem les mateixes oportunitats que la resta de territoris”.

Dos militants de les JERC però han estat multats per aquesta acció per la Guàrdia Urbana amb 400 euros i se'ls ha obligat a retirar l'estelada abans de l'hora prevista, una actuació policial que les JERC consideren desproporcionada i coactiva, ja que impedeix que el jovent independentista es pugui manifestar amb llibertat.


imatges de l'acte + video ACN