< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.02
2021
Instem a la mobilització constant i rebutgem tota criminalització al moviment juvenil

Comunicat de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Lleida, el Jovent Republicà de Lleida, en relació a l’actual moment del moviment juvenil

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida, després d’una setmana intensa de mobilització continuada davant l’atac a la llibertat d’expressió i l’empresonament del Pablo Hasél, fem un exercici de reflexió política en quin estat es troba el moviment juvenil i els possibles escenaris que poden esdevenir en un futur immediat.

Considerem que el jovent de la ciutat hem estat a l’alçada d’aquesta flagrant vulneració, protagonitzant mobilitzacions massives i organitzant-nos per respondre a aquest atac de la justícia franquista espanyola. Creiem que cal posar en valor, doncs, les enormes mostres de suport que la societat lleidatana i d’arreu al Pablo Hasél i el caràcter massiu de les mobilitzacions organitzades per la Plataforma per la Llibertat del Pablo Hasél. El moviment juvenil ha estat a l’alçada i ha mostrat una unitat, i també considerem que aquest un fet molt positiu davant d’aquest succés. Hem aconseguit que la solidaritat antirepressiva ompli places i carrers, i ara cal transformar la ràbia en acció col·lectiva i organització política.

Les i els joves som un col·lectiu enormement explotat, que hem crescut sense perspectiva d’un futur digne, sense oportunitats laborals i amb un poder adult ho perpetua. És, davant de l’empresonament del raper lleidatà, que hem vist una oportunitat per sortir als carrers i fer sentir la nostra veu i protestar contra el sistema que ens explota. Les nostres vides són constantment mercantilitzades i volem destruir la precarietat que patim sistemàticament com a col·lectiu. No obstant, també som conscients que aquestes mobilitzacions massives difícilment seran sostingudes en el temps, pel que és imperatiu que la resta del moviment juvenil tracem estratègia comuna. Aquesta no només ens ha de servir per seguir plantant cara a la repressió sinó també per seguir marcant-nos objectius per conquerir una vida digna de ser viscuda i assegurar els nostres drets que sistemàticament estan sent vulnerats.

No obstant, de la mateixa manera que la solidaritat s’ha estès arreu, també hem vist com l’adultcentrisme no s’ha mostrat immòbil. Un cop més, hem observat com diferents col·lectius han criminalitzat la nostra forma de lluita tant legítima com la resta. Cal que el moviment independentista abandoni aquest paternalisme que simplement desvirtua la lluita per la llibertat d’expressió i no carregui contra el jovent organitzat i compromès amb les llibertats col·lectives. Lamentem profundament la criminalització que hem estat sotmesos per part del Govern de la Paeria i també per nombrosos sectors del poder establert. La nostra forma de lluita cal que sigui respectada i s’entengui la pluralitat del moviment independentista. Tanmateix, també hem patit de primera mà la violència policial de les forces de seguretat que, amb poca professionalitat i sense proporcionalitat, han reprimit les mobilitzacions en pro de la llibertat d’expressió.

Per tot això, les Joventuts d’Esquerra Republicana de Lleida instem al moviment juvenil traçar una estratègia conjunta per seguir amb les mobilitzacions i la lluita als carrers a través de la Plataforma Antifeixista. Cal que ens enfortim i siguem capaços de convertir la ràbia en militància política i que més generacions de joves s’organitzin per plantar cara a un sistema que ens explota i un estat que ens reprimeix. A més, exigim una revisió dels protocols policials, ja sigui dels Mossos d’Esquadra com de la Guàrdia Urbana, per evitar episodis de violència com els que s’han vist aquests dies pels nostres carrers. Igualment, reclamem que s’aturi d’una vegada per totes la criminalització a tot un jovent mobilitzat i disposat a capgirar-ho tot per la nostra forma de lluita. I per últim, demanem a tot el jovent que ha sortit aquests dies als carrers de la nostra ciutat que faci un pas més i s’organitzi al moviment popular i ingressi a les files de les assemblees d’estudiants, dels col·lectius en defensa de l’habitatge, dels sindicats i de les organitzacions polítiques.

TRANSFORMEM LA RÀBIA EN MILITÀNCIA!.

Instem a la mobilització constant i rebutgem tota criminalització al moviment juvenil Instem a la mobilització constant i rebutgem tota criminalització al moviment juvenil