< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

02.07
2021
Instem al regidor de Joventut que ofereixi un local al Casal de Joves Maria-Mercè Marçal

Comunicat de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Lleida fent valoració de dos anys de les polítiques de joventut del Govern d’Entesa

Ja fa més de dos anys de les eleccions municipals del 2019, i amb elles, la presa de possessió d’un nou govern local a la ciutat de Lleida. Com a organització, creiem que la política institucional és imprescindible per transformar la vida material del jovent, per poder dur les reivindicacions dels carrers a la Paeria. Tanmateix, tot i ser conscients que només les institucions no ens alliberaran de les opressions que patim com a poble i com a classe, el municipalisme esdevé una eina molt útil per capgirar les nostres condicions educatives, laborals, culturals i associatives. El Jovent Republicà, per tant, hem entomat el nostre rol dins del moviment juvenil i la funció que hem desenvolupat i continuem desenvolupant de vincular la lluita popular a les institucions.

Després de més de 40 anys de governs del PSC, al maig del 2019 l’independentisme d’esquerres guanyava a la capital del Segrià i es conformava un Govern d’Entesa -fonamentat en el pacte de Sant Joan- encapçalat pel Paer en cap Miquel Pueyo i on la Regidoria de Joventut era ocupada per l’Ignasi Amor. El Jovent Republicà, conscients de les conjuntures locals i les contradiccions de fons, volem valorar aquests dos anys del govern municipal de Lleida en matèria de polítiques de joventut.

El carnet jove local, les experiències de masoveria urbana o d’habitatge en cessió d’ús, el canvi de model de les festes majors han estat algunes de les actuacions desenvolupades per l’actual Regidoria de Joventut, Festes i Tradicions. Aquestes són només algunes de les propostes programàtiques en les quals el Jovent Republicà es presentà als últims comicis locals, les quals avaluem favorablement. A més, també celebrem la reactivació del Consell Local de la Joventut de Lleida, amb l’ajuda i el suport de LleidaJove.

Alhora, també constatem que encara queda molta feina per fer i que per això valorem negativament. En aquest sentit, posem de manifest que la Paeria no ha ofert un local pel Casal de Joves Maria-Mercè Marçal, espai de referència del moviment juvenil lleidatà. Alhora, també evidenciem incompliments pel que fa a les altres propostes programàtiques, com ara la no-transformació integral de les polítiques de mobilitat i de treball, entre altres.

Per tot això, valorem positivament els dos anys de mandat en matèria de polítiques de joventut, malgrat els incompliments flagrants que instem que se resolguin en un futur immediat. Així mateix, exigim al regidor Ignasi Amor que ofereixi un lloc definitiu al Casal de Joves Maria-Mercè Marçal complint amb el seu compromís, i segueixi desenvolupant polítiques de joventut valentes al servei del jovent de la ciutat. Les Joventuts d’Esquerra Republicana seguirem pressionant les institucions -com ja hem fet- per tal que responguin als interessos de la majoria. Un cop més, ens posem al servei del jovent per seguir revolucionant Lleida.

Instem al regidor de Joventut que ofereixi un local al Casal de Joves Maria-Mercè Marçal Instem al regidor de Joventut que ofereixi un local al Casal de Joves Maria-Mercè Marçal