< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

27.05
2011
Les JERC condemnen el desallotjament de les Acampades de Lleida i Barcelona

Les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) condemnem enèrgicament el desallotjament violent de Plaça Catalunya de Barcelona, així com el de la Plaça Ricard Vinyes de Lleida, que ha dut a terme el cos dels Mossos d’Esquadra a instàncies de la Conselleria d’Interior del Govern de la Generalitat.

Una de les característiques que ha caracteritzat aquest moviment és la radicalitat pacífica que l’envolta, que contrasta de forma clara amb la violència amb la que han actuat els cossos de seguretat a instàncies del Conseller Felip Puig. El resultat del desallotjament d’un moviment netament pacífic amb vies violentes ha estat, a les 15.30 hores, de 121 ferits.

Per tant, les JERC demanem la dimissió del Conseller Felip Puig i del Cap dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida, tant per la desproporció de la seva actuació com per vulnerar drets bàsics com són el de manifestació.

Per últim, animem a tota la ciutadania de Lleida a manifestar-se aquesta tarda a les 19 hores a Plaça Ricard Vinyes en el marc de la convocatòria que s’ha fet des del moviment dels indignats per mostrar el rebuig a les formes violentes que fa servir l’actual Govern de la Generalitat contra moviments ciutadans pacífics.