< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

29.07
2011
Les JERC denunciem les retallades que està rebent la Universitat de Lleida

Les JERC lamentem que durant el mes d’agost les biblioteques de la Universitat de Lleida tanquin com a conseqüència de les retallades que CiU està duent a terme pel país. També denunciem l’augment del preu de matrícula de la UdL que es realitzarà durant aquest any, així com la reducció del pressupost i de les beques de la mateixa.

Durant el mes d' Agost les Biblioteques de la UdL només obren al matí, deixant així totes les tardes penjades fins al dia 21. A més, durant dues setmanes, estan totes tancades menys la de Ciències Socials que només obra les seves portes al matí. Considerem que és vergonyós que una Universitat pública com és la de Lleida tingui les seves biblioteques tancades totes les tardes d'estiu. 

També ens indignem del cost que suposa pels estudiants l'augment de la taxa de matriculació, que aquest any torna a pujar gairebé un 10%, amb un increment d'entre 65 i 100 per cada estudiant.  Volem fer saber que actualment,  Catalunya ja és la segona comunitat amb les matrícules més cares, només superada per Aragó.  Tot i aquesta pujada en el preu, els serveis no guanyen en qualitat, ans al contrari, es redueix el pressupost de la UdL de cara al curs vinent.


A més, les beques queden reduïdes, el que es tradueix amb menys oportunitats dels alumnes per estudiar a l'estranger o treballar en un altre sector.

Per tots aquests motius des de les JERC Lleida manifestem el nostre rebuig a aquestes retallades que tenen com a conseqüència menys serveis universitaris, més cars, i de menys qualitat. D'aquesta manera hem engegat una campanya que posa de manifest el nostre descontent.