< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.06
2012
Les JERC donem suport a la casserolada. No volem rescatar els culpables d'aquesta crisi!

JERC- Lleida va estar present a la cassolada realitzada ahir a Ricard Vinyes a les 19:00, on, junt amb desenes de persones, es va organitzar durant mitja hora una concentració on es va protestar per la situació d'Espanya, la reacció del Govern enfront els rescats i en contra dels corruptes i els estafadors, que han ensorrat a milers de persones, han polit els estalvis de gent poc entesa en finances abusant de la seva confiança i surten sense cap mena de responsabilitat i carregats de diners.

 El President del Govern Espanyol i la seva cúpula s'han negat  a acceptar la realitat, no han utilitzar la paraula 'rescat' i l'han venut com un triomf, del seu govern,  cosa que ha indignat a uns quants mitjans de comunicació internacionals. Aquestes afirmacions sense sentit no només han dut al Govern a fer el ridícul davant del món, sinó que han enfonsat el prestigi i la credibilitat dels propis ciutadans. 

El president va afirmar, dues vegades, que els diners que ens dóna Europa perquè el Govern l'hi doni als bancs trencats l'hauran de tornar els bancs i que no s'ha d'imputar en el dèficit.  No hi ha cap economista a tot el món que sostingui aquesta afirmació, començant pel propi ministre d'Economia, Luis de Guindos, que ahir va reconèixer que la devolució del "préstec" d'una màxim de 100.000 mil milions d'euros va a la comptabilitat nacional i per tant al dèficit i de la butxaca dels ciutadans. 

El rescat es suma a les altres mesures de la dreta espanyola:
- La baixada de sou i acomiadaments dels empleats públics.
- Baixada de les pensions dels ciutadans 
- Retràs en l'edat de jubilació
- Pujada dels impostos
- Reducció de les prestacions pels aturats
- Un segle de retrocés en drets laborals

Els ciutadans no som responsables de la crisi i del rescat. No mereixem que se'ns enganyi d'aquesta manera com ha anat fent al Govern des dels inicis, dient que Bankia era una entitat totalment rendible i que que Espanya no hauria de ser rescatada.