< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

20.02
2012
Les JERC ens sumem a la manifestació de Lleida en contra la reforma laboral

Les JERC Ponent ens hem sumat a la manifestació de Lleida el passat diumenge convocada pels sindicats en contra de la reforma laboral. Les protestes, que van aplegar centenars de persones, van exigir la retirada immediata de la reforma laboral així com la defensa dels drets dels treballadors, ja que l'actual projecte suposa una greu reculada en les conquestes socials pels drets laborals del darrer segle. 

 Només la mobilització i l'organització de la classe obrera, dels treballadors actius i aturats, de la juventut, dels estudiants i dels pensionistes podrà aturar les brutals agressions del capitalisme. Aquesta reforma vol fer pagar la crisi augmentant l'explotació, saquejant el poc patrimoni públic que queda i precaritzant les nostres vides.

Cada reforma del PP ens afebleix i ens empobreix com a país, baixant els salaris i augmentant l’atur i la conflictivitat dins les empreses. Rebutgem la reforma perquè l'acomiadament és més fàcil i més barat (es rebaixa l'acomiadament dels 45 als 33 dies, i s'amplia les causes d'acomiadament procedent). I això farà augmentar l'atur perquè serà més fàcil acomiadar.

A més, ens afecta directament com a joves. Aquesta reforma no crearà ocupació, condemnarà al jovent a uns salaris baixos, contractes precaris i a tenir menys drets si volen treballar. Es una reforma ineficaç per l'economia i inútil per l'ocupació.

Proposem una reforma financera en profunditat perquè els poders públics puguin controlar els mercats financers i bancaris per posar-los al servei de l'economia productiva i generadora d'ocupació, i que no siguin únicament una eina d'especulació, i que persegueixi l'economia submergida i elimini els paradisos fiscals.

Proposem un canvi de model productiu. Els salaris baixos i l'acomiadament fàcil és un model condemnat al fracàs, com s'està demostrant. Hem d'apostar per la competitivitat, la formació dels treballadors, l'ocupació de qualitat i salaris dignes.

Proposem impulsar polítiques públiques. El desenvolupament de la nostra economia passa per impulsar polítiques públiques i invertir en els serveis públics, en comptes d'aplicar retallades indiscriminades que afecten serveis essencials com la sanitat o l'educació. 

ERC ha desenvolupat un document on es pot veure en que ens afectarà la reforma a tots els ciutadants: http://www.esquerra.cat/reformalaboral/