< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

30.01
2012
Les Jerc es sumen a la manifestació 28G

Les Jerc Lleida s'han sumat activament a la manifestació que es va convocar el 28 de Gener a Lleida, entre altres municipis, en contra de les retallades de l'educació, la sanitat i la banca que duu a terme l'actual govern, mostrant el seu total rebuig. La manifestació ha tingut un índex de participació molt elevat i s'ha pogut veure el descontent de la ciutadania, en contra dels atacs socials i l’extorsió fiscal i la corrupció que pateixen els Països Catalans.

Els responsables de la crisi no són ni els funcionaris ni el sistema públic ni el conjunt de treballadors, sinó un govern incompetent que només treballa pels interessos d'uns quants privilegiats de les finances, la banca i les grans empreses. Les retallades no es fan amb l'objectiu de millorar el sistema, sinó de privatitzar-lo obligant al pagament del servei (copagament sanitari, reducció de beques, pujada de matrícules…), pressionant a favor de la contractació d’un servei privat (mútues sanitàries...), i deixant espais d’assistència sense cobrir que seran coberts per empreses privades, l’objectiu de les quals no és l’assistència sinó el benefici, mentre que la ciutadania vol un món de persones lliures, vivint amb dignitat i tenint els drets socials garantits.

Per això, és urgent i necessari que prenguem el carrer per fer sentir la nostra veu i la de les persones més desafavorides. A Catalunya més de 742.000 persones estan a l’atur, 1 de cada 5 famílies catalanes està empobrida. Però tot i això, els béns de luxe que només es poden permetre uns pocs baten records de vendes. Els hospitals tanquen plantes senceres i serveis d’urgències, els Centres d’Atenció Primària redueixen els horaris, l’educació pública cau en el més absolut oblit, s’executa pràcticament un desnonament cada hora, s’expulsa dels serveis socials els més pobres i així i tot, els grans consorcis empresarials augmenten els beneficis mentre es dediquen a reduir les plantilles.

Perquè tenim dret a decidir el nostre futur, perquè si convertim les propostes en projectes, si ens unim i alcem la nostra veu, el canvi i la sobirania fiscal dels Països Catalans seràn possibles.