< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

11.03
2012
Les Jerc Lleida ens sumem a la manifestació en contra de les retallades

El passat diumenge les JERC Lleida ens vam sumar a la manifestació multitudinària que va tenir lloc a la plaça Ricard Vinyes en contra de les retallades en matèria d'educació, laborals, de salut, universitàries i d'altres serveis bàsics, que dónen lloc a una dictadura finançera sense precedents. La crisi i la mala gestió financera que s'està duent a terme no pot recaure sobre els treballadors del sector públic ni sobre la qualitat dels serveis públics.

Des de la presa de govern de CiU hem pogut veure el degoteig constant de greuges a les nostres vides que suposen les retallades i el retrocés de tots els drets aconseguits per la classe treballadora. 
 
I és així com la solidaritat, el suport mutu, el treball i la lluita des de la base com a valors irrenunciables que la ciutadania de Lleida  ha donat resposta a l'actitud d’aquells qui negocien amb els drets públics i que fa que ens situem lluny de sentir-nos-hi representats i representades.  Si que ens sentim, en canvi, al costat de tota aquella gent que com nosaltres, veuen en la lluita de les treballadores i treballadors, dels i les aturades, dels i les immigrants, dels i les estudiants, des de les places, els barris i els llocs de treball, una alternativa a les retallades. La passivitat aquí esdevé el nostre pitjor aliat en la greu situació de pèrdua de drets i d’empitjorament de les condicions de vida que patim. Hem de sortir al carrer i ho hem fet.

Nosaltres no ens aturarem. Setmana a setmana, mes a mes, lluita a lluita, front un camí de misèria que ens imposen i que ignora impassible el drama social que deixa a les seves espatlles. A mesura que la degradació i les desigualtats socials s’accentuen, es fa encara més urgent la necessitat de la unitat de la gent i del sindicalisme, així com de la seva connexió amb les altres reivindicacions socials. Les Jerc seguirem on hem estat sempre, al carrer, a les properes manifestacions contra la Reforma laboral, contra les retallades als serveis públics i als drets socials, i a les que faci falta, dient amb veu alta que estem farts que el Govern de CiU exploti i es retalli a la ciutadania, però que també ho estem de que la utilitzi i la traeixi. Ni el capitalisme és l’únic sistema possible, ni les retallades ni la Reforma Laboral són la solució a la crisi. Junts ho podem tot! 

Des de Jerc Lleida exigim la necessitat d’un sindicalisme combatiu que demostri determinació en la lluita, que aquesta manifestació, no pot ser entesa com un final de lluita, sinó una passa més cap al camí d'aconseguir el cessament de les retallades i l'aplicació de mesures alternatives pactades.