< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

10.05
2011
Les JERC presenten el programa electoral en materia d'habitatge


Els candidats de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Lleida han presentat, acompanyats per membres de la candidatura d'Esquerra, el programa electoral de joventut en matèria d'habitatge, un programa que pretén facilitar l'emancipació juvenil en un context econòmic que comporta un atur juvenil superior al 40% i uns contractes de treball "irrisoris".

El cap de llista de les JERC i numero 6 a les llistes d'Esquerra per a la ciutat de Lleida, Gabriel Ramon, ha fet aquesta presentació davant d'un bloc de pisos nous desocupats, a causa del seu excessiu preu, ha denunciat la passivitat de l'Ajuntament de Lleida amb aquest col·lectiu i ha presentat les següents propostes:

1- Obrir una línia de subvencions per tal de poder retornar el 50% de l'import de l'IBI a aquells propietaris de pisos buits que els fiquin al mercat de lloguer.

2- Avançar els 210 euros d'ajut a lloguer a menors de 30 anys, a causa dels greus retards en el pagament d'aquest ajut per part del Govern Espanyol.

3- Fomentar que sigui l'ajuntament qui llogui pisos i els fiqui a la borsa jove d'habitatge a preus per sota dels preus de mercat, per aquells joves amb majors dificultats per emancipar-se.

4- Fomentar, als barris degradats, la Masoveria Urbana, entesa com la cessió gratuïta d'un pis buit a un jove, amb el compromís que aquest el cuidi i en cas que sigui necessari el rehabiliti, evitant així l'especulació en aquests barris.

5- Millorar el serveu de la Borsa Jove d'Habitatge mitjançant la creació d'una Oficina Jove, englobant els serveis prestats en matèria de joventut per part de l'Ajuntament, el Consell Comarcal i la Direcció General, i fent que aquesta estigui relacionada amb la borsa jove d'habitatge d'altres oficines joves de Catalunya.