< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

15.02
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana a Lleida honren els vençuts

Les Joventuts d’Esquerra Republicana a Lleida han homenatjat aquesta tarda als afusellats durant l’etapa de l’alcalde Areny

Les Joventuts d’Esquerra Republicana a Lleida han homenatjat aquesta tarda als afusellats durant l’etapa de l’alcalde Areny, demanant  al govern de la Paeria que retiri els noms dels carrers feixistes que a dia d’avui encara hi ha a la ciutat.
 
En el decurs de l’acte, als Jardins d’Ernest Lluch de la capital, s’ han clavat simbòlicament 30 estaques on hi havia inscrits el noms de les 373 persones que van ser afusellades durant el mandat de l’alcalde Areny.
 
Tot seguit, el portaveu de les JERC-Lleida, Roger Blázquez, ha pronunciat unes paraules destacant com a protagonistes de l’acte als vençuts i vençudes i demanant ‘més reconeixement cap a ells i més valentia al govern de la Paeria a l’hora de retirar els noms dels carrers franquistes”.
 
Finalment, la secretaria de la Dona, Igualtat i Comunicació, Anna Barrull, ha llegit un manifest, titulat HONREM ALS VENÇUTS, en el qual es qualificava  de vergonyós que encara a dia d’avui hi hagi noms de carrers que honorin persones com Ramon Areny. Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana, creiem que no és tolerable que molts anys després encara tinguin honors en una ciutat que va patir la cara més dura de la dictadura; treballs historiogràfics han documentat ja més de 1600 lleidatans víctimes de les diferents cares de la repressió, així com més de mig miler d’afusellats que descansen en fosses comunes de la nostra ciutat.’ Mencionant també que les JERC no pararan fins que ‘no s’elimini l’últim vestigi feixista a Lleida’

Els militants de les JERC-Lleida i els regidors d'ERC a la Paeria durant l'acte. Els militants de les JERC-Lleida i els regidors d'ERC a la Paeria durant l'acte.