< Tornar enrere

ACTUALITAT: NOTÍCIES

23.03
2017
Les Joventuts d’Esquerra Republicana donen la cara i acusen Ros de ser ‘l’alcalde de la vergonya’

Les JERC Lleida creiem que l’actuació de l’actual govern municipal de la vergonya no fa cas a les demandes populars reflexades en les diferents campanyes antifeixistes com la darrera manifestació del passat dissabte o també el contenciós que tenen per la mateixa raó. El Govern d’Àngel Ros i d’Àngeles Ribes continua mostrant-se enemic de la ciutadania.


Anna Barrull, responsable de l’àrea de comunicació de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya ha declarat que ‘després de la manifestació antifeixista de dissabte, alguns militants de la nostra formació, van creure que Àngel Ros no va solucionar amb total efectivitat el problema dels carrers feixistes i aquests van decidir passar a l’acció directa’.
 
Així doncs, segons el relat de Barrull ‘la policia va interceptar 3 militants nostres al carrer de l’Alcalde Montanya la passada nit de dilluns descol·locant plaques, van remetre’s a la Llei Mordassa per denunciar a aquests membres i van requisar una escala i diferents eines. Seguidament, van adreçar-se al cotxe d’un dels militants i van requisar cartells de la formació amb el lema “Destruïm el feixisme”, que no tenien cap relació amb els fets ocorreguts, i altres plaques de carrers feixistes’.
 
 
Per la seva part, Roger Blazquez, portaveu de les JERC Lleida, preguntat pels mitjans de comunicació sobre la identitat i les accions legals que pensen emprendre els militants denunciats, ha volgut deixar clar que aquests ho van fer a nivell personal i ha assegurat que ‘creiem que la intervenció policial no va ser l’adequada als fets ocorreguts i per tant, els membres afectats estan pensant si actuar per altres vies legals’.
 
Després de la roda de premsa convocada ahir a les 18.00h davant de la Paeria, també es van congregar-se diversos membres de la Guàrdia Urbana a les portes de l’Ajuntament de Lleida Davant l’estranyesa dels militants i dels periodistes presents, aquests, varen negar-se a acceptar el retorn d’una placa amb el nom de Carmel Fenech. Els efectius policials, amb clar caràcter intimidari,  es van negar a rebre-la demanar i anotar la identificació del Portaveu regional.
 
D’altra banda, i després del relat dels fets, el militant de les JERC Oriol Olmo, va llegir el manifest següent:
 
‘Creiem que l’actuació de l’actual govern municipal de la vergonya no fa cas a les demandes populars reflexades en les diferents campanyes antifeixistes com la darrera manifestació del passat dissabte o també el contenciós que tenen per la mateixa raó. El Govern d’Àngel Ros i d’Àngeles Ribes continua mostrant-se enemic de la ciutadania, però si amic de l’engruna feixista que encara roman als nostres carrers, als nostres barris. Des de les Joventuts d’Esquerra Republicana, creiem que no és tolerable que molts anys després encara tinguin honors en una ciutat que va patir la cara més dura de la dictadura; treballs historiogràfics han documentat ja més de 1600 lleidatans víctimes de les diferents cares de la repressió, així com més de mig miler d’afusellats que descansen en fosses comunes de la nostra ciutat. Així doncs, reiterem i exigim a l’Alcalde que deixi neta la ciutat de Lleida perquè no hi ha lloc més adequat per al feixisme que els museus’.
 
JERC-LLEIDA

Militants de les JERC davant de la Paeria. Militants de les JERC davant de la Paeria.